La novedosa 4K Alpine Endurance Trail Valle d’Aosta arrencarà el proper dissabte des de la localitat italiana de Cogne envoltada de polèmica. Bé es sabuda la tormentosa disputa que han tingut en els últims mesos les organitzacions de Tor des Geants, organitzada per l’empresa VDA Trailers, i la recent creada 4K, sota responsabilitat del Govern de la Vall d’Aosta. Va ser el jutjat de Turín el que finalment va donar via lliure el passat mes de maig a la celebració de les dues proves, les quals es disputaran en pocs dies de diferència i amb un traçat pràcticament calcat però en sentit invers.

Per aquesta primera edició, la 4K Alpine Endurance Trail Valle d’Aosta comptarà amb més de set-cents participants i recorrerà, amb una distància de 340 quilòmetres i 25.000m de desnivell positiu, les Altes Vies de la Vall d’Aosta en el sentit de les agulles del rellotge, a través de muntanyes emblemàtiques com el Gran Paraiso (4.061m), Cervino (4.478m), Monte Rosa (4.634m) o el majestuós massís del Mont-Blanc (4.810m). El recorregut passarà per nombrosos colls de més de 2.800m d’alçada, tocant sostre al Col Lauson (3.313m).

4K_profilo

Allà hi prendran part fins a vint-i-vuit corredors de l’Estat espanyol, dels quals catorze provenen de terres catalanes. El temps límit per a realitzar la prova serà de 155 hores.

Catalans a 4K Alpine Endurance 2016
Catalans a 4K Alpine Endurance 2016