Bellver de Cerdanya acollirà demà la renovada Ultra Cerdanya, que pren el testimoni de l’antiga Volta a la Cerdanya-VCUF amb un renovat equip a l’organització format per socis del Club Esportiu Cerdanya Pirineus i de l’antiga organització de la cursa.

L’esdeveniment, puntuable pel circuit estatal de la Spain Ultra Cup, comptarà amb més de cinc-cents participants entre les quatre modalitats de cursa: ultratrail, marató, trail i cursa infantil.

A les sis del matí de dissabte arrencarà la ultratrail UC Classic, de 85km i un desnivell positiu de 5.000m, i unirà les poblacions de Bellver de Cerdanya i Puigcerdà passant per racons de gran bellesa de la comarca com els Engorgs, la Vall de la Llosa, Coborriu, Cap del Rec o Malniu. Entre els favorits per a la victòria hi trobem a corredors com Xavi Llamas, Álex Fraguela i Pedro Bianco, mentre que Remi Queral i Sebas Sánchez mantindran un interessant duel particular per proclamar-se campió matemàtic de la Spain Ultra Cup 2016. En categoria femenina, Maria Mercedes Pila defensarà el seu lideratge en la competició i també pot sentenciar el títol davant Yolanda Fernández, Laura Barrera i Teresa Forn.

Perfil-UC-Classic

Una hora després, a la mateixa plaça Major de Bellver es donarà el tret de sortida a la Marató de muntanya, que comparteix part del recorregut amb l’ultra i que també finalitzarà a Puigcerdà. D’entre els dos-cents participants destaquem noms com de Marc Pinsach i Emma Roca. La Marató també forma part del circuit M de l’Spain Ultra Cup.

Durant el matí de dissabte tocarà el torn als més menuts de la casa, amb la disputa de les curses infantils a Puigcerdà, confeccionades per a les futures promeses de les curses de muntanya.

Diumenge dia 4 el protagonisme serà per Alp, que acollirà els 200 corredors del trail de 15 km, una cursa de muntanya circular que unirà Alp, la Molina i Masella.