Ribes de Freser (Ripollès) acollia aquest matí el tret de sortida d’aquesta primera edició de la Pyrenees Stage Run. Una edició que comptarà amb un total de dotze equips vinguts d’arreu de Catalunya, Pais Basc, República Txeca i Israel.

L’etapa d’avui, de 34,3 quilòmetres i 2.300m de desnivell positiu, ha servit per prendre el primer contacte amb l’alta muntanya. El recorregut ha realitzat una ascensió progressiva fins a coronar les faldes del Puig Cerverís (2.208m) i el Puig de Balandrau (2.585m), podent albirar una panoràmica de la comarca a 360º. Després d’una breu visita a la vall de Coma de Vaca, els participants han gaudit de l’històric camí dels Enginyers fins a dur-los al màgic escenari de la vall de Núria. Entre salts d’aigua d’espectacular bellesa, s’iniciava el llarg descens fins a Querabs a través del camí vell de Núria, donant per finalitzada aquesta primera etapa.

La parella formada per Pere Aurell i Ragna Debats (Tuga Active Wear/BV Sport España) s’han proclamat vencedors després de 4h12’55”, demostrant des del primer moment la seva superioritat. La segona posició ha estat pels txecs Jan Bartas i Zuzana Urbancova (Hanibal.CZ) després de 5h18’49”, mentre que Mikel Leal i Jose Maria Sánchez han ocupat la tercera posició del podi després de 6h00’43”.

La segona etapa de demà (38,2km i 1.650m D+) entrarà a la comarca de la Cerdanya i enllaçarà la població de Queralbs amb la seva capital, Puigcerdà. Etapa propícia per a corredors ràpids.

Classificació 1a etapa

Redacció: ©Albert Torrent / Fotografies: ©Jordi Santacana