Lindsay Webster i Damien Humbert toquen el cel a l’Skyrace Comapedrosa

El ripollenc Martí Lázaro puja al segon esglaó del podi. Samuel Dávila i Montse Martínez s'emporten la distància Ultra de 50 km i Ibai Larrea i Laia Montoya a l'Skyrace Arinsal de 19km

565
Martí Lázaro, segon a l'Skyrace Comapedrosa. Copy: Marx Sixto

La localitat d’Arinsal i el Parc Natural de les Valls del Comapedrosa van ser escenari del retorn de la Merrell Skyrace Comapedrosa by Grifone, que va reunir un miler de participants. La prova «reina» ha estat, formant part de la Copa del Món, l’Skyrace de 24 km i 2.400 m+, que ha portat els participants a coronar el Pic de les Fonts i el sostre d’Andorra, el Pic de Comapedrosa.

El francès Christian Damien Humbert, actual líder de la copa del món, ha estat el gran vencedor de la prova. A partir del Refugi del Pla de l’Estany, al quilòmetre 14,5, s’ha destacat i ha sabut controlar la cursa fins arribar a meta en solitari, amb un temps de 3:04:46. L’han acompanyat el català Martí Lázaro (CE Ripoll) i l’andalús Nicolás Molina.

Les bones notícies per als corredors catalans precedien amb la bona actuació de Victor del Águila (CE Trail Tarraco), que ha finalitzat la cursa en una molt bona cinquena posició, tancant el top 5 de la cursa per darrera del madrileny Noel Burgos.

De la resta de components de l’equip català cal destacar la magnífica novena posició de Gerard Españó (AE Mountain Runners del Berguedà) i la dotzena de David Rovira (UE Sant Joan de les Abadesses).

La cursa femenina també ha tingut un nom propi. La canadenca Lindsay Webster ha reafirmat la seva condició de favorita dominant de principi a fi, consolidant el seu lideratge a la copa del món amb un temps de 3:42:25. Al seu costat, la basca Onditz Iturbe i la francesa Iris Pessey.

La odenenca Georgina Gabarró (GE Oliana) no ha pogut repetir l’últim resultat a la copa del món, on va pujar al tercer graó del podi a la Garmin Epic Trail, però quedaria setena posició de la general ben a prop de les primeres posicions. Núria Hospital (CC dels Ibers Trail Running) tancaria el top 10 de la competició andorrana. Finalment, Anna Fernàndez (GE Oliana) seria quinzena.

Samuel Dávila i Montse Martínez, guanyadors de l’Ultra

La distància Ultra Comapedrosa, amb 50 km i 4.500 m+ que, a més del Comapedrosa i el Pic de les Fonts, passava per altres cims com el Cap de l’Ovella, el Pic dels Llacs, el Cap del Cubil o l’Alt de la Capa.

El veneçolà Samuel Dávila ha encapçalat la cursa ja des del començament. De fet, al pas pel Coll de la Botella al quilòmetre 40, la distància era prou àmplia per poder mantenir un marge còmode durant la baixada. El guanyador de l’Ultra Comapedrosa ha parat el temps a 7:13:16. Els catalans Julen Calvó i Alejandro Villarino van tancar el podi.

Per la seva banda, Montse Martínez ha estat imperial en la cursa femenina, liderant de cap a fi per acabar imposant-se amb un temps de 9:16:10. Segona ha estat Laura Galletaud i tercera Maria Santamaria.

Com a les edicions precedents, Skyrace Comapedrosa també comptava aquest any amb la seva germana petita, Skyrace Arinsal, de 19 km i 1.450 m+. Aquí el podi masculí l’han ocupat Ibai Larrea (1.57.19), Marc Pérez i Hugo Drechou. I el femení Laia Montoya (2:24:52), Iraia Mendia i Ada López.

Classificacions Skyrace Comapedrosa 2022