Viladrau (Vallès Oriental) acollirà el proper dissabte 2 d’abril la segona edició Ultra Montseny, que reunirà més de tres-cents corredors vinguts d’arreu de l’Estat espanyol. Si l’edició de l’any passat va servir per inaugurar la federativa Copa d’Espanya d’ultratratrail, aquesta segona edició valdrà per dictaminar qui és el campió d’Espanya de la disciplina.
Els millors corredors catalans a punt per destronar a un Miguel Heras que causa baixa d’última hora
Miguel Heras (Selección de Castilla y León), actual campió d’Espanya d’ultratrail, serà el gran absent en una la línea de sortida repleta dels millors corredors espanyols de llarga distància. Sebas Sánchez i Dani Amat (Sel. Valenciana), Iván Ortiz i Manuel Anguita (Sel. Andaluza), David Lutzardo (Sel. Canaria) o Álvaro Rodríguez (Sel. de Castilla y León) lluitaran per les primeres posicions del podi.
En categoria femenina, Gemma Arenas (Selección Andaluza) defensarà el títol guanyat l’any passat i tindrà com a principals rivals a Núria Dominguez (Sel. Castilla y León) –vencedora de la passada UTM-, Alícia Chaveli (Sel. Valenciana), Mercedes Pila (Sel. Madrileña) i Noelia Camacho (Sel. Andalusa).
Els corredors catalans voldran reafirmar la seva superioritat jugant a casa. Tot i que hi ha absències destacables, hi haurà una bona representació. Noms com Pau Bartoló i Toti Bes seran de la partida; com a Selecció Catalana FEEC hi prendran part Jordi Gamito, Miguel Caballero, Carles Sánchez, David Coma, Álex Izquierdo i Laia Díez. Daniel Aguirre és baixa d’última hora per una infecció.
Petits retocs en el recorregut
A diferència de l’edició anterior, on la sortida es va realitzar a Sant Esteve de Palautordera, aquest cop es realitzarà a les set del matí des de Viladrau (Vallès Oriental). “La nostra filosofia es que cada any canviï d’ubicació perquè volem que tot el Montseny es senti partícip de l’event” –declara Melcior Truncal, organitzador de l’UTM. Enguany, el recorregut passarà dels 88 als 80 quilòmetres amb un desnivell positiu de 4.585m, eliminant trams de pista i afegint més trams de corriol. El que comenci a Viladrau farà que la major part del desnivell positiu es realitzi durant la primera meitat, amb ascensions a Coll Pregon (1532m), Coll de les Agudes (1.647m), Coll de Sesbasses (1.648m) i el Sui (1.318m) com a punts culminants. La segona part serà més corredora i afavorirà als atletes més ràpids, amb pas per Coll Formic (1.144m), el Brull i l’ermita de la Mare de Déu de l’Erola.
A Ultres Catalunya us informarem del seu desenvolupament a través del nostre compte de Twitter.