La població de Begues (Baix Llobregat) serà, un any més, l’epicentre d’una autèntica festa del trail amb la celebració de la sisena edició de la UTBCN – Ultra Trail Barcelona®. Prop de 2.000 corredors disfrutaran dels paisatges i entorn privilegiat del Parc Natural del Garraf a través d’alguna de les quatre distàncies de cursa que ofereix la organització: Ultra Trail, (100km), Long Trail (70km), Marató (42km) i Speed (21km). Enguany, i com a novetat, comptarà amb una prova per a nens/es de 5 a 15 anys, la KIDS.

La prova reina serà la Ultra Trail, de 100km i 4.700m de desnivell positiu. La sortida es realitzarà a les set del matí i recorrerà els punts més emblemàtics del Parc Natural, com l’Escola de Natura de Can Grau -observatori astronòmic del Garraf- i les ermites de Bruguers i de la Trinitat. Un itinerari ple de corriols, pistes i camins de constants tobogans que tocarà sostre coronant el cim de la Morella (593m) i arribarà fins a la mateixa sorra de la platja del Garraf.

Entre els corredors més destacats i que lluitaran pel podi trobem a Carles Sánchez -guanyador de la passada Ultra Montnegre Corredor-, Julien Jorro, Gorka Leal, Juan Manuel Granadero, Miguel Ángel González, Isaac Torija i Isaac Riera en categoria masculina. En l’apartat femení, la màxima favorita per la victòria serà Laia Díez, que buscarà revalidar el triomf de l’edició passada. Marta Prat, Miriam Moreno, Eva Corral i Núria Bermúdez també tindran la seva oportunitat. utbcn-mapa-avituallamiento

La Long, de 70km i 3000m de desnivell positiu, és la seva germana petita. La sortida es realitzarà a les vuit del matí i seguirà el mateix itinerari de la Ultra Trail, però evitarà el llarg bucle de 30km de la prova més llarga.

Entre els principals favorits trobem a Juanjo Oliva, sisè a la Ultra Trail Barcelona 2015, Óscar Luque i a Djanina Freytag, Eva Maria Guevara i Anna Moragues en fèmines.

ltbcn-mapa-avituallamiento

 

La Ultra Trail Barcelona® serà la segona prova puntuable per a la Catalonia Ultra Cup, que actualment lideren Carles Sánchez i Laia Díez. També puntuarà per a la Ultra Trail du Montblanc®, atorgant 5 punts per a la distància Ultra i 4 punts per a la Long.

Ultres Catalunya farà un seguiment via Twitter del seu desenvolupament.

Foto portada Marta Bacardit Photography


 

PREVISIÓ METEOROLÒGICA A UTBCN – Per David Hernando

davidhernandoEl dia començarà variable de nuvolositat, sense precipitacions, però ràpidament es taparà, i entre les 12 i les 15h pot ploure feblement (5-7 mm), pluja minsa però continuada. El front passarà ràpid i a primeres hores de la tarda ja no plourà.

El vent, de règim variable, pot bufar feble (màxims cops de 30 km./h). Les temperatures, sobretot, a partir de dissabte tarda, baixaran 2-3º respecte les d’avui divendres.

Mínima a Begues de 9º i màxima de 17º

Bona cursa!