Prop de 2.000 participants a la present edició Ultra Trail Barcelona

Prop de 2.000 corredors omplien els carrers de la població de Begues (Baix Llobregat) el passat dissabte per disputar la sisena edició de la Ultra Trail Barcelona®. Ja a primeres hores del matí una fina pluja remullava els més de dos-cents cinquanta participants de la seva modalitat més llarga, la ultra trail, disposats a afrontar els cent quilòmetres de recorregut pel Parc Natural del Garraf.

Si per alguna raó serà recordada aquesta edició serà per la manera de com es va trencar la cursa, quan el grup capdavanter que liderava la prova es va perdre en els primers quilòmetres i va donar opcions a l’escamot perseguidor.

Miguel Ángel González (Coreevo), ben coneixedor de la zona, va aprofitar l’incident per posar-se a roda d’Isaac Torija (Inov-8), Isaac Riera (Coreevo) i Jose Antonio Rodriguez Aketxe. Passat l’avituallament situat a la platja del Garraf (km34), Miguel Ángel va imposar un fort ritme fins a situar-se líder i ja no deixaria opció als seus perseguidors, arribant en solitari a l’arribada situada a la població de Begues després de 10h24’58”.

“El fet de córrer a casa, en un terreny que em conec molt bé, m’ha donat cert avantatge. Hem tingut de tot, una mica de pluja al principi, molta humitat i sol. Tot i això no ha sigut fàcil i cent quilòmetres són molts quilòmetres” -declarava Miguel Ángel.

Miguel Ángel González va demostrar la seva autoritat en un terreny propici per a ell

En quant als seus perseguidors, Isaac Torija abandonaria per una torçada al turmell i Isaac Riera afluixaria fins a entrar en una meritòria 11a posició. El que si donaria “guerra” seria el càntabre Jose Antonio Rodriguez Eketxe, que mantindria el quart d’hora de distància per darrera de Miguel Ángel durant gairebé la meitat del recorregut, aconseguint la segona posició després de 10h44’58”.

“És la primera vegada que participo a Ultra Trail Barcelona® i el recorregut m’ha agradat força. Una mica tècnic però molt corredor; m’he tingut que buidar. Els catalans correu molt!” -somriu Jose Antonio.

La tercera posició va ser pel també càntabre José Luis Collado.

Gran reacció de Laia Díez, insuficient davant Lucía Pasamar

En l’apartat femení, la ceutina Lucía Pasamar aprofitava també l’incident per posar-se al capdavant i oferir un autèntic recital de lideratge. No va donar opció a cap rival i s’imposava amb autoritat amb un temps de 12h27’02”, entrant a més en la tretzena posició general.

“Estic molt satisfeta pel triomf, ja que arribava a la prova arrossegant una petita lesió i, tot i això, m’he trobat força còmode. Ha estat una cursa dura, un autèntic trencacames però molt corredora” -es mostrava exhultant aquesta jove cardiòloga.

La segona posició va ser per a Laia Díez (Compressport), que va demostrar una força, coratge i esperit de competitivitat realment abrumador. Tot i ser “víctima” de l’incident, va saber apretar les dents i escalar posicions durant tota la cursa fins a creuar la línea d’arribada, amb un temps de 13h19’11”.

Marta Prat (Besttrail) arribaria en tercera posició, però seria penalitzada posteriorment amb dues hores per rebre ajuda externa. Així que, a efectes del podi, Miriam Moreno ocuparia aquest tercer escalafó del podi femení.

En la distància Long, de 70km, els corredors Stephane Vinot i Pau Vilar aconseguirien una victòria ex-aequo (7h13’32”) després de liderar pràcticament durant tot el recorregut. En l’apartat femení, Gina Julià obtindria un triomf sense oposició després de 9h17’28”.

Ivan Camps i Anne Cecile Thevenot s’imposarien en la modalitat Marató, mentre que Albert Ollé i Marie Alirol ho farien en la Mitja Marató.