Luis Alberto Hernando va tornar a regnar a Transvulcania Naviera Armas per tercera vegada consecutiva. Sembla que el burgalès es mou com un peix sota a l’aigua en la anomenada “isla bonita” de La Palma. Aquest cop va creuar la línea d’arribada de Los Llanos de Aridane abraçat amb el seu fill Martín, nascut fa pocs mesos.

Però no ho va tenir gens fàcil. A més, va patir un procés febril durant la setmana anterior i no anava amb plenitud de condicions. Així que es va mantenir a una distància de pocs minuts del nord-americà Sage Canaday (Hoka One One), que va liderar la prova fins el seu punt més àlgid, al Roque de los Muchachos (km52). Allà es va veure superat per un Luis Alberto que, tal i com va fer l’edició passada, va aprofitar el seu domini en la llarga i tècnica baixada i va imposar un ritme prou ràpid per aconseguir el triplet en la prova palmera, amb un temps de 7h04’44”.

La segona posició va ser pel francès Nicolás Martin (Sigvaris Sports), que també va superar a Canaday en el duríssim tram final de la primera prova de les Ultra Skyrunner World Series de la Skyrunning International Federation (ISF). Sage Canaday entrava desfondat en tercera posició.

Sorpresa en categoria femenina

La sueca Ida Nilsson va ser la sorpresa de la jornada, trencant tots els pronòstics i dominant de forma aclaparadora durant els llargs 74 quilòmetres del recorregut. La corredora, que compta amb pocs dits la seva experiència en el món del trailrunning, va aconseguir el triomf amb un temps de 8h14’18”.

La francesa Anne-Lise Rousset (Oxsitis) i la neozelandesa Ruth Croft van completar un podi de rècord, al ser el més ràpid de tota la historia de la Transvulcania.

Cent corredors catalans partíceps

Gerard Morales i Roger Viñas, els millors catalans a Transvulcania. (c) Jordi Saragossa / Salomon

Entre els més de 1.300 corredors que van participar a la prova reina, un centenar provenien de terres catalanes. Gerard Morales (18è) i Roger Viñas (19è) van ser els més destacats.

En aquest enllaç trobareu la classificació complerta de tots els corredors catalans participants a Transvulcania 2016

Foto portada: (c) Transvulcania