Els corredors catalans Pau Capell (Compressport) i Jordi Gamito (WAA Team) ja es troben a Austràlia per disputar, el proper cap de semana, la Ultra Trail Austràlia, de 100km i 4.300 metres de desnivell positiu. La prova serà puntuable per a la Ultra-Trail® World Tour, de la que tant en Jordi  com en Pau  tenen com a principal objectiu de la temporada.

Jordi Gamito i Pau Capell, els dos representants catalans a Austràlia. (c) Facebook Pau Capell
Jordi Gamito i Pau Capell, els dos representants catalans a Austràlia. © Facebook Pau Capell

En Pau Capell arriba a la cita després d’aconseguir bons resultats a Transgrancanaria (3r) i Vibram Hong Kong (4t) i espera certificar la seva bona línea: “Tinc bones sensacions. Serà una cursa molt ràpida, on el guanyador tornarà a ratllar les nou hores. Intentarem estar al davant i fer-ho el millor possible”.

Per a Jordi Gamito, el fet de liderar momentàniament la UTWT es pura anècdota i toca de peus a terra: “Vinc a Austràlia a conèixer un lloc nou i a seguir aprenent dels millors per a poder créixer. L’afronto amb moltes ganes”. Les seves participacions a Madeira Island Ultra Trail (12è), Transgrancanaria (10è) i Vibram Hong Kong (6è) el converteixen en un candidat fiable.

La prova es disputa pel Parc Nacional de les Blue Mountains, una serralada de pedra sorrenca situada a uns cent quilòmetres a l’oest de Sidney. El recorregut és força tècnic, amb forces escales verticals en alguns punts, i travessa frondosos boscos d’eucaliptus.

perfilUTAustralia_2016

Tot i ser un autèntic trencacames, és un itinerari força ràpid i així ho demostren els temps realitzats pels guanyadors de les últimes edicions. El nord-americà Dylan Bowman va establir l’edició passada el rècord de la prova, deixant-lo en 8h50’13”. En categoría femenina, el rècord està en possessió de la catalana Núria Picas durant la seva participació al 2014, creuant la línea d’arribada després de 10h57’46”.

Entre els favorits per la victòria trobarem, a més dels dos catalans, a Jono O’Loughlin, Ryan Sandes, Scotty Hawker, Mario Mendoza i Yun Yan-Qiao, mentre que en fèmines trobem a atletes com Kellie Emerson, Gill Fowler, Fiona Hayvice, Ildiko Wermescher i Caroline DuBois.

La cursa començarà el dissabte 14 de maig a les 6.20 (hora local) i a Ultres Catalunya us informarem puntualment a través del nostre compte de Twitter.