Després de tres anys sota la nomenclatura d’ Ultra Trail Collserola, la prova barcelonina es rebateja amb el nom de Barcelona Trail Races by Polar. A més, vindrà carregada de novetats.

La primera d’elles serà la reducció de recorreguts, passant de quatre (10-23-38-85km) a dos (46-76km) per tal de minimitzar l’impacte i adaptar-se a la nova normativa medioambiental dins el Parc Natural de Collserola. Continuarà mantenint l’esperit i la qualitat que ens té acostumats, permetent conèixer els llocs i paratges més emblemàtics del pulmó verd de la ciutat comtal.

L’altre novetat serà el trasllat de la sortida i arribada a l’interior del Velòdrom d’Horta, on permetrà a la organització “reduir al màxim l’impacte, ja que és el punt on es concentren els corredors i hem volgut situar-lo en un entorn fora del parc i que podem controlar. L’entorn natural s’ha de conservar i hem de transmetre aquest missatge a tots els corredors” explica Mònica Aguilera, directora de la cursa.

Una altra mesura per reduir l’impacte serà la localització de les zones d’avituallament, que estaran situades en àrees de lleure, habilitades ja per a l’accés de visitants i facilitar així la visualització de la cursa per part de familiars i amics.

La Barcelona Trail Races servirà com a última prova puntuable per al circuit de la Catalonia Ultra Cup i servirà per a dictaminar els vencedors de la seva segona edició.

La prova, que es celebrarà el proper 26 de novembre, ha obert les inscripcions a través del seu web, amb un límit de 500 places per a cada una de les distàncies.

Foto portada: (c) Marta Bacardit Photography