“Home to Home” és com ha batejat Núria Picas (Buff Team) el nou repte personal que la durà a enllaçar dues de les travesses més conegudes i dures de Catalunya d’una sola tacada i amb el menor temps possible: Cavalls del Vent i Carros de Foc.

HometoHome

El repte de la doble campiona del món de curses de muntanya s’iniciarà a les 19.30 hores de dijous 23 des del refugi de Lluís Estasen i recorrerà els vuit refugis del Parc Natural Cadí-Moixeró. De tornada al refugi, un helicòpter la portarà fins a l’entrada del Parc Natural d’Aigüestortes i Sant Maurici, on iniciarà la segona part de la travessa en un recorregut que uneix nou refugis de muntanya del Pallars i finalitza a la vall de Boí. El repte comptarà amb un total de 137 quilòmetres i 9.600m de desnivell positiu.

“Home to Home és per a mi un projecte esportiu molt ambiciós i emocional. Cavalls del Vent i Carros de Foc són els dos jardins de casa i on he après a estimar la muntanya. Fa molt temps que em rondava al cap aquest repte i tenir la oportunitat de portar-lo a terme és un somni fet realitat”. 

No és la primera vegada que aquest ambiciós projecte s’intenta dur a terme. El català Arnau Julià va provar sort al juliol de 2012, on va iniciar el repte completant la travessa Carros de Foc en 11 hores i 10 minuts, però el mal temps i, sobretot, els problemes d’hidratació el van fer desistir a completar el desafiament.

Foto portada: Marta Bacardit Photography