L’Ultra Trail de les Fonts inicia demà el compte enrere de la seva sisena edició

1860

Amb l’obertura de les inscripcions de demà (15h), arrencarà una nova edició de l’Ultra Trail de les Fonts de Xerta. Una cursa que ha estat reconeguda pels seus participants com a excel·lent: pels increïbles paratges que ofereix el Parc Natural dels Ports, per l’entrega dels seus voluntaris, per la bona organització durant els tres dies de la prova i, sobretot, per la voluntat  dels pobles baixebrencs involucrats en l’esdeveniment com Aldover, Paüls, Prat de Comte, Alfara de Carles i, sobretot, Xerta com a epicentre.

L’ultratrail, que es celebrarà els propers 11,12 i 13 de març, seguirà la mateixa tònica que les edicions anteriors i estarà dividida en tres etapes:

La Nocturneta (23km): Una cursa ràpida i nocturna, amb un desnivell quasi inapreciable (350m) que recorrerà l’entorn dels pobles d’Aldover i Xerta. És una cursa amb trampa, ja que si aneu massa ràpid podeu pagar-ho en l’etapa següent.

El Trail (70km): L’etapa reina per excel·lència, amb 4.000 metres de desnivell positiu, la converteixen en una jornada exigent. El terreny es dur, majoritàriament per sender, i realitza quatre grans pujades, amb L’Espina -1.150m d’alçada- com a punt culminant, tot passant pels pobles de Paüls, Prat de Comte i Alfara de Carles.

Ja en la jornada dominical es disputarà la Cursa de les Fonts. Una cursa llarga (27km) i dura (1.650m de desnivell positiu) que s’iniciarà en un pràcticament continu ascens fins el cim de la Coscollosa -879m d’alçada- per deixar-se anar en els últims dotze quilòmetres finals fins a cercar de nou el poble xertolí.

Cada la organització de l’Ultra Trail de les Fonts es solidaritza amb els que més ho necessiten. Enguany destinarà 1 euro de cada una de les inscripcions a l’Associació de Familiars de malalts d’Alzheimer.

Cal dir que demà només s’obriran les inscripcions de la modalitat ultratrail (3 etapes), amb 300 dorsals disponibles. Durant el mes de gener es podran realitzar les inscripcions individuals per a cada una de les proves.

Així ho vam viure a Ultres Catalunya l’edició 2015