Aquesta setmana s’ha donat el tret de sortida d’Emmona Ultra Trail, amb l’inici del període d’inscripcions.

La prova ripollesa, que es celebrarà els propers 27, 28 i 29 de maig de 2016, complirà la seva setena edició sent una de les curses d’ultraresistència per muntanya de referència al nostre país. Després d’una profunda reflexió per part de la Unió Excta. Sant Joan de les Abadesses –organitzadors de la competició- en la que es va valorar la viabilitat de la seva celebració, ha decidit donar una passa endavant amb la voluntat de créixer gràcies al suport de tota la comarca.

La propera edició presenta tres recorreguts nous, que guanyen en espectacularitat:

L’Ultra Trail serà la prova reina, amb 129,5 quilòmetres i 10.194 metres de desnivell positiu. L’increïble itinerari ascendirà a catorze cims de més de 2.000 metres d’alçada, amb el Puigmal (2.914 m) com a sostre. Com a novetat es passarà pel poble de Vilallonga de Ter, nexe d’unió entre el Puig Cerverís i el Costabona. En la part final es recuperarà l’ascens a Sant Amand, últim cim abans de cercar l’arribada situada a Sant Joan de les Abadesses. El tret de sortida es realitzarà divendres 27 a les 22 hores i es donarà un temps màxim de 40 hores per completar l’exigent recorregut.

Tocada la mitjanit es donarà la sortida de la Trail, que constarà de 71,8 quilòmetres i 6.133 metres de desnivell positiu. L’itinerari serà el mateix que la Ultra Trail, amb arribada al santuari de Núria, i es donarà un temps màxim de 18 hores.

La prova més curta serà la modalitat Marató. Tot i no arribar a la mítica distància maratoniana, els 39,3 quilòmetres i 3.465 metres de desnivell positiu la converteixen en una prova molt exigent. Vilallonga de Ter acollirà la seva sortida –dissabte 28 a les 7 del matí- i el recorregut seguirà l’estela de les altres dues modalitats fins cercar l’arribada al santuari de Núria. El temps màxim per completar el recorregut serà de 10 hores.

L’altre novetat d’Emmona Ultra Trail 2016 serà el seu distintiu AlpinUltras, un segell que distingirà les curses d’ultraresistència d’alta muntanya que representin valors alpins. Pel proper 2016 Emmona Ultra Trail s’inclourà en un circuit de tres proves de les mateixes característiques. Per poder-vos informar amb molt més detall, Ultres Catalunya assistirà demà a la seva presentació (12 del migdia al Museu Colet de Barcelona).

Més informació: www.emmona.cat