Maite Maiora i Yun Yanqiao, campions de la PDA de Val d’Aran by UTMB®

565

Maite Maiora (Raidlight Team) i Yun Yanqiao (Hoka One One) han estrenat el marcador d’aquesta segona edició de Val d’Aran by UTMB® amb una victòria de prestigi a la germana petita de la Val d’Aran by UTMB®: la Peades d’Aigua (PDA). Una cursa diferent del que és habitual, que corona gairebé els 2.600 metres, on el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici prenen protagonisme. Una cursa ràpida, però alhora exigent.

La PDA, de 55 km, obria foc avui a les 7.30 hores amb 3.300 de desnivell positiu i 3.700 negatius. Com a novetat, la cursa traslladava el lloc de sortida al poble de Salardú mantenint l’arribada a la capital aranesa, Vielha, que serà l’epicentre de l’esdeveniment els propers quatre dies.

El traçat ha transitat per les muntanyes del Naut Aran, on la zona del Circ de Colomers i el seu gran ambient justifiquen per elles mateixes la visita. Una cursa que frega gairebé els 2.600 metres, amb el coll de Pòdo com a punt culminant, i corona cims d’una bellesa indescriptible, com el Tuc de Salana, el Santet d’Escunhau i el Tuc de Cauva. Una cursa més ràpida amb els canvis d’aquest any però amb un punt exigent en alguns trams.

Maite Maiora i Yun Yanqiao, guanyadors

Després de 55 km de muntanya amb 3.300 metres de desnivell positiu i 3.700 de desnivell negatiu per les muntanyes del Naut Aran, el corredor xinès, Yun Yanqiao ha estat el primer corredor a assolir la meta de la PDA 55K a la localitat de Vielha, després d’invertir un temps de 5 hores, 37 minuts i 42 segons.

El corredor d’origen romanès, establert a la Serra de Madrid, Ionel Cristian Manole –guanyador de la VDA el 2021- ha entrat a meta en segona posició amb un temps de 5h38’48 i la tercera posició ha estat per a l’argentí Sergio Gustavo Pereyra amb un temps de 5h46’32.

En la cursa femenina, Maite Maiora s’ha proclamat campiona en un temps de 6 hores, 55 minuts i 20 segons. La corredora nord-americana Emily Schmitz ha entrat a meta amb 7h03’53” i la francesa Aurélie Paul ha entrat a meta marcant un temps de 7h33’29”.

Set catalans entre el TOP10

Bon paper dels corredors catalans en aquesta primera prova de Val d’Aran by UTMB, on fins a set han aconseguit classificar-se en el TOP10, pel que es guanyen una plaça directa per a participar en l’OCC de l’UTMB pel proper 2023: David Prades (4t), Pol Rodríguez (5è), Pere Rullan (6è), Albert Llonch i Marta Cester (8è), Aïda Pérez (9a) i Jordi Gamito (10è).

Classificacions PDA 2022

Foto portada: Liqen Studio