Marc Ollé, segon a la duríssima 8K Trail Valle de Tena

712
Marc Ollé, un dels millors corredors catans d'ultradistància, segon a l'exigent Trail Valle de Tena. Foto: Ramón Ferrer

L’ultrafondista català Marc Ollé (Merrel/Geo Blue Motors) es penja una lluitada segona posició a Trail Valle de Tena, una de les curses per muntanya més dures i tècniques del Pirineu. L’igualadí va bregar una bonica lluita amb Javi Dominguez (Team Vibram) durant bona part de la cursa, però uns problemes estomacals el van deixar en fora de joc en l’últim tram, cedint la victòria al corredor basc.

El dissabte s’alçava el teló de l’esdeveniment amb la prova reina, de 77 km i D+6800m, amb la denominada ‘8k’. Coneguda per alguns com ‘la cursa més bonica d’Espanya’, el Trail Valle de Tena pren la sortida a des de Panticosa i realitza una gran volta circular ple d’estanys de gran bellesa com els ibones de Catieras, Brazatos, Labaza, Arnales, Bachimaña o los Ibones Azules, tot coronant l’imponent cim de Garmo Negro, a 3.051 metres d’altitud, o els altius passos de Tebarray (2.782 m), Musales (2.653 m) o Foratata (2.154 m).

La cursa d’Ollé va ser perfecte durant més de deu hores, liderant ferm i segur des dels primers quilòmetres i mantenint certa avantatge sobre el seu immediat perseguidor, el corredor basc Javi Dominguez. I així va ser fins poc després de coronar el coll de la Foratata, on un problema estomacal -presuntament atribuït per la presa d’aigua- va fer estralls en el corredor català, obligat a aminorar el ritme i deixar via lliure a Dominguez per atribuïr-se la victòria després de 12h59’35”.

“A l’arribar a La Sarra ja veia que algo no rotllava bé. Les punxades a l’estòmac i el pit eren cada cop més fortes i vaig pensar en la retirada. El suport de la meva parella va ser clau per continuar. Amb certa recança, acabo força content pel resultat final. En Javi Dominguez és un dels millors corredors d’ultrafons del nostre país i és un orgull haver lluitat amb ell aquesta cursa tan emblemàtica”.

Marc Ollé creuava la línia de meta després de 13h31’45”, mentre que Miguel Mataix (Trivici Team) tancava el podi en 14h13’19”. Destacar la novena i desena posició dels catalans Raul García i David Carrasco.

En categoria femenina, Maddi Arrazola va ser la corredora més consistent de les 16 que van prendre la sortida. Tot i això, va ser Eulalia Margarita la que va prendre l’iniciativa en la primera meitat de la cursa, arribant als 30 minuts d’avantatge sobre les seves perseguidores al coll de Tebarray. Tot i això, va haver de retirar-se a La Sarra (km 56), per la qual cosa la basca va prendre el liderat defensant la posició fins a creuar la línia d’arribada amb un temps de 17h49’07”.

“Només pensava a acabar, ha estat molt llarg i molt dur. La volta a la Foratata i l’última pujada a Sierra Plana han estat els trams més durs. Recomanaria aquesta cursa per la seva bellesa, els estanys, les muntanyes… són espectaculars”, ha compartit.

Carmen Palacín (18:09:46) i Manuela Torres (18:24:00) serien segona i tercera respectivament.

Luis Alberto Hernando i Oihana Azkorbeitia es fan amb els rècords de la 4K

La segona distància del Trail Valle de Tena, la 4k, amb els seus 43 km i 3.600 m positius, ha resseguit la segona part de la prova reina. Luis Alberto Hernando (5:44:49) i la basca Oihana Azkorbebeitia (6:57:45) han estat els guanyadors, establint a més els nous rècords del traçat.