Marc Ollé, segon al Gran Trail Aneto-Posets

1118

Marc Ollé (Club Excta. UECanoia) es penja la medalla de plata en el Gran Trail Aneto-Posets, una de les curses més espectaculars del Pirineu. La victòria ha estat pel francès Beñat Marmissolle, que ha bregat una dura lluita davant els seus perseguidors.

La mitjanit de divendres a dissabte s’alçava el teló de l’esdeveniment amb la prova reina, de 105km i D+6760m. Fins 218 corredors han pres la sortida d’aquesta extrema cursa que avança durant més de 40 km per sobre dels 2.000 m d’altitud, passant per colls tant emblemàtics com el de Salenques, Ballivierna, la Forqueta, Biadós i Estós.

Beñat Marmissolle. Foto: Epic and Legend

Beñat Marmissolle ha estat el gran protagonista d’aquesta edició del Gran Trail Aneto-Posets. El francès, tot i tenir una qualitat fora de dubte i que en 2019 finalitzaria sisè en la Copa del Món d’Skyrunning, era la primera vegada que s’enfrontava amb un quilometratge tant llarg. I no li ha tremolat pas el pols. Sobretot durant la primera part del recorregut, on un grup format per Sergio Gimeno, Jonatan Tejada i Marc Ollé l’estalonaven al capdavant. Després del primer bucle, Marmissolle ha marcat la diferència i s’ha anat distanciant dels seus perseguidors fins a creuar la línia d’arribada en 15:41:56, quedant a tant sols sis minuts del rècord de la prova.

L’igualadí Marc Ollé ho ha tingut a prop, ocupant les primeres posicions durant bona part del recorregut. Finalment no ha pogut amb el punch del francès i obté una molt bona segona posició després de 16:36:45. Ollé suma així un nou podi després de la victòria obtinguda a Els Bastions el passat mes de juny i reafirma el seu bon estat de forma en aquest 2021.

La tercera posició ha estat per Sergio Gimeno amb un temps de 17:08:17.

Ana Tauste estableix un nou rècord a GTAP. Foto: Facebook org.

En la cursa femenina, victòria d’ Ana Tauste amb 19:30:51. A l’igual que Marmissolle, ha estat la millor en la segona part del recorregut i s’ha alçat amb el triomf per davant de Lurdes Palau (20:14:22) i Marta Vidal (20:27:00). A més, estableix un nou rècord en el traçat rebaixant-lo en més de dues hores. Apostoflant.

La Volta a l’Aneto

La segona distància del GTTAP, amb els seus 55 km i 3.630 m positius, ha resseguit el primer bucle de la prova reina. El castellonenc David Prades (7:04:07) i la basca Sandra Sevillano (8:35:31) han estat els guanyadors.

La Marató de las Tucas, la més bonica

La tercera en distància, amb 42 km i 2.500 m positiu, ha estat “la més bonica de totes” tal i com la defineix el seu director, Manolo Bara, president del club Peña Guara. Els 825 corredors han unit els refugis d’Estós i d’Ángel Orús per mitjà de pistes i senders que envolten les famoses Tucas de Ixeia (2.837 m). L’incombustible Marcos Ramos (Raid Trail Calamocha) ha establert un nou rècord de la prova, deixant una marca de 4:30:27. La cursa femenina ha estat guanyada per Cristina Trujillo (Todo Vertical V+) amb un temps de 5:45:14.

Classificacions GTAP 2021

Foto portada: Epic and Legend