El polonès Marcin Świerc guanya la TDS® en una de les edicions més emocionants que es recorden. Dylan Bowman i Dmitry Mityaev, segon i tercer, mantenen un pols de vertigen mentre que Tòfol Castanyer aconsegueix la quarta posició. Audrey Tanguy s’imposa en dones. Jessed Hernández abandona per problemes físics. 

Emocionant cursa la que es va viure ahir a TDS® (Sur les Traces des Ducs de Savoie). Quan tothom pensava que la lluita per a la victòria estaria entre Dylan Bowman i Pablo Villa, que fins aleshores havien protagonitzat un intens frec a frec, van aparèixer les figures del rus Dmitry Mityaev i Marcin Świerc per esbombar la cursa en el seu tram final. Després de perdre’s i patir problemes estomacals, Pablo Villa abandonava a falta de 23 quilòmetres i deixava la sort del campió en mans del rus, mentre que Bowman i Marcin Swierc l’estalonaven de ben a prop. Els últims nou quilòmetres de cursa serien d’infart i el trio de competidors es jugarien la victòria pràcticament a l’esprint. Finalment i davant la sorpresa de tothom, Marcin Świerc es proclamaria vencedor amb un temps de 13 hores i 24 minuts, rècord absolut de la competició, mentre que Bowman i Mityaev entrarien a poc més d’un minut. El mallorquí Tòfol Castanyer tindria recompensa al seu treball i esforç amb la quarta posició. Als seus 46 anys és tot un exemple digne d’admiració. Enhorabona.

En dones, Rory Bosio i Audrey Tanguy serien les grans protagonistes de la jornada. Mentre Bosio dominava la primera part de la cursa, Tanguy es posava al capdavant en la pujada a Crêt Bettex i s’aniria afiançant en el lideratge sense donar opció a les seves rivals. Com la nord-americana Megan Kimmel, que partia com una de les favorites però aniria a menys al llarg dels quilòmetres cedint la tercera opció a Caroline Benoit.

1 Marcin ŚWIERC (POL) 13:24:00 Audrey Tanguy (FRA) 16:05:22
2 Dylan Bowman (USA) 13:25:02 Rory Bosio (USA) 16:19:36
3 Dmitry Mityaev (RUS) 13:25:43 Caroline Benoit (FRA) 17:18:02

Fins a 34 corredors catalans van ser de la partida. Aquí els resultats de tots ells (definitiu).

Foto portada © UTMB