Marta Molist i Aritz Egea es proclamen campions d’Espanya Ultra Trail Running a Penyagolosa Trails

Hannes Namberger aconsegueix victòria i rècord de la CSP, mentre que Kevin Vermeulen s'ha imposat a la millor edició de la MiM de la història i Eli Ríos ha vençut a la cursa de 106 quilòmetres femenina

957

Penyagolosa Trails prometia una de les millors edicions de la seva història i les expectatives s’han complert. Curses rapidíssimes i molt disputades que s’han resolt amb finals molt estrets a la MiM i amb un espectacular rècord de la prova de Hannes Namberger. El francès Kevin Vermeulen s’ha imposat per pocs segons Aritz Egea, que s’ha proclamat campió d’Espanya d’Ultra Trail Running de la Real Federación Española de Atletismo (RFEA). En categoria femenina, Marta Molist ha vençut Gemma Arenas i Mònica Vives, en un altre final ajustat.

Ni el fred, el vent i la pluja han frenat avui els corredors que han volat pels camins de Penyagolosa Trails. L’esperada edició de la MiM reunia el millor cartell de la història i s’ha imposat un ritme altíssim de cursa. A la primera part de cursa el gran animador ha estat Anders Kjaerevik, que arribava líder als avituallaments de la Bassa i Les Useres. Ja es preveia que tot es podia decidir a la part final, ja que les diferències eren molt petites i en menys de 5 minuts marxaven més d’una desena de corredors.

A Torrosselles (km 41), Vermeulen arribava a Kjaerevik ia Xodos (Km. 50), Aritz Egea donava abast al francès. Per darrere la lluita seguia amb corredors com Borja Fernández o José Ángel Fernández que seguien avançant a poca distància de cap de carrera. El càntabre, guanyador el 2019, ha tornat a anar a més com en aquella edició i al Marinet ha anat progressant. Vermeulen i Aritz lluitaven de tu a tu al Marinet i la Banyadera, punt a 3 quilòmetres de meta on han passat junts. Al final, Aritz ha pagat l’esforç i Vermeulen ha vençut amb un increïble temps de 5:20:15, avantatjant el basc en 24 segons. El pòdium ho ha completat Anders Kjaerevik a 4:18 del guanyador. D’aquesta manera, Aritz Egea s’ha proclamat campió d’Espanya, amb Borja Fernández (4t a la MiM) segon i José Ángel Fernández (5è a la MiM) tercer.

Destacar les actuacions d’Abel Carretero (7è) i Isaac Salvat (14è).

En categoria femenina Mònica Vives, Marta Molist i Gemma Arenas han protagonitzat un emocionat frec a frec al llarg dels 60 quilòmetres de recorregut, on les diferències entre les tres era mínima. Molist ha posat una marxa més després de Les Useres i ha aconseguit treure un avantatge que al final seria decisiu, proclamant-se campiona d’Espanya d’Ultra Trail amb un temps de 6:19:08. Gemma Arenas i Mònica Vives han entrat en 8 minuts de diferència.

Natàlia Rey (6a) i Silvia Puigarnau (8a) han tancat la bona participació catalana.

Classificacions MiM Penyagolosa Trails 2022

Hannes Namberger i Eli Ríos vencen a la CSP

L’alemany Hannes Namberger partia com a gran favorit a la CSP i ha complert els pronòstics. El corredor ha imposat un fort ritme des de l’inici i ha aconseguit distàncies que mica en mica han anat augmentant. A la primera part de cursa, la diferència amb Dani Jung ha estat 6-7 minuts, però a la pujada a Culla ha cobrat un avantatge important. Conforme avançava la cursa, l’alemany volava i anava marcant parcials estratosfèrics. Tant que ha estat el primer corredor de la història a baixar de les 11 hores, marcant un registre de 10:49:46. Darrere seu, Dani Jung i Mark Darbyshire arribaven i completaven el pòdium.

En categoria femenina, la boliviana Eli Ríos s’ha imposat a Eva Mesado i ha aconseguit la seva primera victòria a la CSP. La corredora castellonenca ha liderat la primera part de la cursa, però l’Eli l’ha superat després que es fes de dia. Al final, 13:56:19 per a la guanyadora, imposant-se per 20 minuts.

Classificacions CSP Penyagolosa Trails 2022

Una jornada històrica

Penyagolosa Trails ha viscut un dia històric. A la prèvia ja es comparava aquesta edició amb la del Campionat del Món de 2019 per l’expectació, el títol en joc i l’ambient. I així ha estat, amb un públic entregat i unes curses per al record. El director de la prova, Tico Cervera, assenyalava que “és molt especial que la MiM hagi acollit el Campionat d’Espanya i que ho hagi fet de nou amb curses que recordarem durant molt de temps”.

Aquest any, les curses s’han pogut seguir en directe per streaming a través de la pàgina web oficial i també per televisió -À Punt, Teledeporte i Esport 3-, amb un desplegament tècnic sense precedents, amb 25 persones treballant per salvar totes les dificultats tècniques que té aquest recorregut.