La vall de Núria va ser l’escenari escollit per a la celebració, el passat dissabte, del primer Campionat de Catalunya de Snowrunning. La Polärtic de Besttrail va comptar amb uns 350 corredors de totes les edats en una magnífica jornada per a gaudir de l’entorn de la vall que, tot i no vestir amb la seva millor gala d’hivern, presentava un aspecte magnífic.

La tarda va començar amb la rauxa i l’entusiasme que despertaven els corredors més petits, d’edats compreses entre els 5 i 13 anys. Moltes van ser les escoles de trail del nostre país que es van apropar a aquest màgic enclau i ser partícips d’aquest esdeveniment que, en categories inferiors, forma part del circuit de la Catalonia Kids Cup.

Amb les últimes llums del dia tocava el torn als més grans. La categoria Open, de 6 quilòmetres, s’enlairava fins a les inmediacions de l’alberg Pic de l’Àliga i tornava de nou al santuari. Una modalitat ràpida que va tenir com a guanyadors absoluts, i per a sorpresa dels presents, als cadets Lleïr Barcons (AE Mountain Runners del Berguedà) i Brenda Teixidó (CE Torrellenc), a més de proclamar-se campions de Catalunya de la categoria.

La cursa més llarga, de 12 quilòmetres, permetia allargar el primer bucle de la cursa Open fins als peus de l’imponent Puigmal mentre la nit queia irremediablement sobre la vall. Una modalitat que ha permès proclamar als primers campions de Catalunya de snowrunning, una disciplina relativament jove.

En dones, Mesi Arcos (Club Muntanyenc Sant Cugat) seria la gran protagonista al alçar-se amb la victòria amb força comoditat. La andalusa demostraria el seu excel•lent estat de forma, tal i com ho va fer fa quinze dies a Sierra Nevada on es va  endur el sots-campionat estatal de Snowrunning. Res van poder fer les seves principals rivals Montse Martínez i Núria Domínguez, segona i tercera respectivament.

En categoria masculina també va tenir un clar dominador durant tota la cursa. El berguedà David Prades (Ass.Esp. Mountain Runners) va prendre una lleugera avantatge respecte a Gerard Morales (CEM Cameta Coixa) en el primer tram de cursa que no va deixar escapar, proclamant-se campió. El corredor del CE Madteam Manu Raventós aconseguia el bronze tancant el podi masculí.

Fotos: © David Rueda / Jordi Santacana / Lluís Galí – Besttrail