Pau Capell segueix amb el seu idil•li a Transgrancanaria i aconsegueix la triple corona de victòries de forma sublim.

Incontestable. El recent campió de la Ultra-Trail World Tour comença la temporada amb una victòria aclaparadora a Transgrancanaria en una cursa on no ha tingut rival. Només el nord-americà Hayden Hawks ha pogut mantenir l’alt ritme del català en els primers 40 quilòmetres de cursa. Però l’estat de forma de Pau Capell a aquestes alçades de la temporada és incontestable i veia com s’allunyava cada cop més del seu abast, amb diferències que han arribat als 40′. Capell aconseguia la seva tercera victòria consecutiva amb un temps de 12 hores 42 minuts i 40 segons i es referma con a figura emergent del trailrunning mundial.

Per la seva banda, Hawks confirmava la seva davallada a Garañón i veia com Pablo Villa primer i Cristofer Clemente segon el rebassaven irremediablement i acabaria abandonant a posteriori.

Podi masculí: 1r. Pau Capell (12:42:40), 2n. Pablo Villa, 3r Cristofer Clemente

Marta Molist i Laia Díez, segona i quarta a la Marató

El bon paper dels corredors catalans va començar divendres amb la disputa de la Maratón de Transgrancanaria. La cursa servia com la primera de les tres proves puntuables per a formar part de la selecció espanyola de la Federación de Atletismo (RFEA) que competirà al juny en el Mundial de Portugal.

La catalana Marta Molist (AE Matxacuca) va aconseguir la segona posició (03:44:50) en una cursa dominada per la polonesa Katarzyna Solinska, que va sorprendre amb la seva primera victoria internacional amb un temps de 3 hores i 42 minuts. Molist reafirma la bona forma en la seva tornada a l’alta competició després de ser mare i suma així un nou podi després del bronze aconseguit el passat mes de gener a Louzantrail (Portugal).

Bon resultat també per a Laia Díez (WAA Equipment), que aconseguia la quarta posició (03:53:39) en una escenari que la torna a situar dalt del panorama internacional.

La cara negativa va ser la retirada de Mònica Comas (Buff Pro Team) quan lluitava per les primeres posicions de cursa.

Eugeni Roselló, segon a la 360°

Un mes després de sovintejar els límits del cos humà a Spine Race, Eugeni Roselló tornava a enfrontar-se amb una prova de grans proporcions. La Transgrancanaria 360 presentava un recorregut al voltant de l’illa de 265km i un desnivell positiu de 13.367m, sense marcatge específic i amb navegació GPS.

L’ italià Luca Papi ha estat el guanyador amb un temps de 50 hores, 14 minuts i 13 segons, en una prova que se sent còmode i en la que ja va aconseguir la plata al 2017 i el bronze al 2018. Eugeni Roselló arribava tres hores després (53:09:33) en segona posició i millora així el bronze aconseguit l’any passat junt amb el mateix Luca Papi.

Foto portada: Territorio Trail Media