Miriam Moreno i Raul Butaci es coronen a la prova reina del Trail Ulldeter

Abel Carretero i Anna Capdevila van ser els més ràpids del Trail, mentre que Jan Torrella i Elena Pueyo van ser els vencedors de la modalitat Express

903

El Trail Ulldeter recuperava la normalitat i, amb això, el programa complet. Tres recorreguts d’alta muntanya, amb sortida i arribada a Camprodon, rumb al Parc Natural de les Capçaleres del Ter i el Freser; un territori idíl·lic per a les curses per muntanya. Klassmark centra tots els seus esforços perquè així continuï durant molts anys més.

Els seus esdeveniments van molt més enllà de l’estricta competició, són un exemple de sostenibilitat i respecte. Cada cursa és una oportunitat per compartir amb tots els seus participants la seva passió i amor pel medi ambient. Aquest és el motiu de ser de Klassmark. Si no fos així seria impossible mantenir l’essència dels esports outdoor. La muntanya ens ho ha donat tot, és el nostre deure ser agraïts amb ella.

Després d’un any d’absència el recorregut Marathon es reincorporava al programa. 44 quilòmetres amb 2.500 metres de desnivell positiu que s’han vist lleugerament retallats, pel que a desnivell es refereix, a causa de la nul·la visibilitat a les cotes altes. Això no ha impedit a Raul Butaci amb 4:08:16 i Miriam Moreno amb 6:01:14 inscriure el seu nom al palmarès de la prova. Juanjo Pinilla i Robert Alert, en la baralla masculina, i Mª Luisa Ruiz i Maria Tàpia, en la femenina, han completat el podi de la germana gran del Trail Ulldeter.

Abel Carretero amb 2:13:01 i Anna Capdevila amb 2:59:49 han estat els triomfadors del Trail. Un recorregut de 24 quilòmetres amb 1300 metres de desnivell positiu on també han destacat Julen Calvó i Christian Meier, els altres dos integrants del podi masculí. A la foto d’honor femenina s’unien Jessica Tipan i Evacris Llobat. La nòmina de guanyadors l’han completat Jan Torrella amb 53:06 i Elena Pueyo amb 1:07:02. Ells han estat els corredors més ràpids dels 11,5 quilòmetres amb 650 metres de desnivell positiu de la distància Express.

La catifa verda del Passeig de Maristrany donava la benvinguda a tots els participants, del primer a l’últim. El segell salvatge d’alta muntanya ha tornat a estar present a la vuitena edició. A més, la cursa obria el circuit per excel·lència de Klassmark: les MISSIONx3. A l’alta muntanya del Trail Ulldeter li precedirà la mitja muntanya del Trail Catllaràs (1 d’agost) i els penya-segats abruptes del Trail Cap de Creus (18 i 19 de setembre). Un viatge del cel al mar que ha arrencat aquest diumenge per la porta gran. Ara és moment de prendre un descans, però en menys d’un mes la festa continua a La Pobla de Lillet.

Foto portada: Black Coffee Studio