La Montlude Skyrace neix amb la necessitat de reivindicar la pràctica esportiva al Baish Aran i mostrar les meravelles de l’entorn a través dels seus senders i muntanyes. El proper 15 de juny celebrarà la primera edició amb tres recorreguts diferents.

L’esdeveniment transitarà en l’entorn salvatge del Tuc de Montlude | ®Montlude Skyrace

El Montlude o “muntanya de la llum”, anomenada així per ser un dels primers cims de la Val d’Aran que rep la llum del dia, es situa entre les valls del riu Torán, Garona i de Varradòs i emergeix impetuós entre els cims més destacats de la zona amb els seus 2.518m. La seva majestuositat bateja aquest nou esdeveniment.

Nacho Sacau, director de la prova, ens parla d’una cursa “espectacular que transitarà per un dels llocs més salvatges de la Val d’Aran. Tant la cursa llarga com la mitja coronaran el cim emblemàtic del Montlude, on disfrutareu d’unes vistes espectaculars del massís Posets-Maladeta i de l’escarpada vall de Toran. El bucòlic Lac de Laujò ens portarà molta pau i els pintorescs pobles de muntanya de Bordius i Canejan posaran la pinzellada més rural”. 

En aquesta primera edició presenta fins a tres curses, prenent el poble de Les com a epicentre:

La Montlude SkyUltra (63km D+6100m) serà el plat principal i el més exigent, que coronarà fins a quatre cims de més de dos mil metres d’alçada. Només començar s’enlairarà fins els Tucs de Neres (2247m) i Montlude (2518m) en dos quilòmetres verticals que ens posaran realment a prova. Crestes com Serraplan, estanys de gran bellesa com els Lacs d’Estancauilha, Lac deth Pòtz i el Lac de Laujò i paratges de l’encant d’Era Honeria i Sant Joan de Toran seran alguns dels al·licients que trobarem.

La Montlude Skyrace (27km D+2550m) resseguirà el mateix itinerari que la Ultra, coronant el Tuc de Neres i Montlude fins a Còth dera Barracomica. En aquest punt baixarà directament a Lac de Laujò seguint l’antic sender PR-114 tot passant per Bordius i Canejan. Cursa curta però molt exigent que ens posarà a to.

La Montlude Trail (10km D+1060m) serà la més curta i explosiva en l’entorn de la vila de Les. Realitzarà una pujada per bosc fins a la Cabana des Corraus i un descens per un recuperat sender fins cercar Era Lana. Ideal per iniciar-se en les curses per muntanya.

Podeu fer les inscripcions a través del seu web fins el dia 9 de juny.