Montlude SkyRace: Una cursa salvatge pel Baish Aran

2039

Aquest cap de setmana arriba la primera edició de la Montlude Skyrace, que neix amb la necessitat de reivindicar la pràctica esportiva al Baish Aran i mostrar les meravelles de l’entorn a través dels seus senders i muntanyes.

En aquesta primera edició presenta fins a tres curses, prenent el poble de Les com a epicentre. Tot i la neu tardana, mantindrà els recorreguts previstos:

La Montlude SkyUltra (63km D+6100m) serà el plat principal i el més exigent, que coronarà fins a quatre cims de més de dos mil metres d’alçada. Només començar s’enlairarà fins els Tucs de Neres (2247m) i Montlude (2518m) en dos quilòmetres verticals que ens posaran realment a prova. Crestes com Serraplan, estanys de gran bellesa com els Lacs d’Estancauilha, Lac deth Pòtz i el Lac de Laujò i paratges de l’encant d’Era Honeria i Sant Joan de Toran seran alguns dels al·licients que trobarem.

La Montlude Skyrace (27km D+2550m) resseguirà el mateix itinerari que la Ultra, coronant el Tuc de Neres i Montlude fins a Còth dera Barracomica. En aquest punt baixarà directament a Lac de Laujò seguint l’antic sender PR-114 tot passant per Bordius i Canejan. Cursa curta però molt exigent que ens posarà a to.

La Montlude Trail (10km D+1060m) serà la més curta i explosiva en l’entorn de la vila de Les. Realitzarà una pujada per bosc fins a la Cabana des Corraus i un descens per un recuperat sender fins cercar Era Lana. Ideal per iniciar-se en les curses per muntanya.

D’entre els 150 corredors participants, destaquem a noms com Jaume Folguera, Salvador Vilalta, Victor del Águila, Alicia garrido i Anna García.