Muntanyes de Prades Epic Trail: una estrena amb molts quirats

La primera edició tindrà lloc els propers 11 i 12 de novembre i espera atraure grans corredors internacionals, amb una dotació econòmica de 28.000€ en premis

706

La primera edició de la Muntanyes de Prades Epic Trail, que se celebrarà els propers 11 al 12 de novembre, tindrà una línia de sortida d’autèntic luxe. L’ esdeveniment ha despertat l’interès de nombrosos corredors d’alt nivell atrets per la màgia d’aquesta zona de la província de Tarragona, desconeguda per una gran majòria; però també pels suculents premis pels guanyadors, on es repartiran una dotació de 28.000€ en una forta aposta per la Diputació provincial per la promoció del turisme esportiu i de qualitat.

Hores d’ara hi ha confirmada la representació de 18 països participants, en la que destaquen corredors com Gemma Arenas, la britànica Emily Dixon, Agustín Luján, Aitor Tomàs, Lluís Ruiz o el portugués Hugo Gonçalves a la prova de 100km; Eli Gordon i Zaid Ait Malek a la 50km i de Núria Gil, Natàlia González, Genís Porqueras i Roger Comellas en la distància de 25km.

Tres curses espectaculars

L’edició inaugural disposarà de 3 distàncies en l’espectacular escenari de les Muntanyes de Prades, al cor de la Costa Daurada, amb sortida i arribada des de la bucòlica vila de Prades:

La Muntanyes de Prades (100k), de 102km i D+5.250m, realitzarà una gran volta circular a través de sinuosos senders, boscos frondosos i cims panoràmics. Permetrà conèixer amb profunditat les Muntanyes de Prades i el Paratge Natural d’Interès Nacional de Poblet; visitar els principals pobles de la comarca com Rojals, Farena, Capafonts o La Febró; i culminar talaies com el Tossal de la Baltassana (1.200m) o el Puig de Gallicant (1.009m).

La Puig de Gallicant (50k), de 60km i D+2.750m, serà més curta que l’anterior, descartant la zona del Paratge Natural de Poblet. Tot i això, aglutinarà tota la bellesa de la germana gran, passant per racons amb història com l’ermita de la Mare de Déu de Barrulles, formacions geològiques com la Foradada o la cova de la Bruixa, o els espectaculars gorgs de la Febró.

L’ Ermita de l’Abellera (25k), de 25km i D+1.250m, destinada pels corredors que busquin una distància mitja i força trencacames. Ascendirà a cims com la Mola d’Estats (1.127m) o Tossal de la Baltassana (1.200m) i visitarà l’ermita de l’Abellera, esglèsia que li dona nom a la modalitat.

Paral·lelament, també hi haurà curses per a menors en distàncies les categories SUB16 i SUB12 i una categoria GENUINE per a discapacitats intel·lectuals.

Les muntanyes de Prades: un territori únic

Les muntanyes de Prades estan formades per un compendi de serres irregulars, entapissades de verdes formacions boscoses i repartides per les comarques de la Conca de Barberà, el Priorat, el Baix Camp i l’Alt Camp i un total de 18 municipis

No són muntanyes molt elevades –el cim més alt, el Tossal de la Baltasana, tot just sobrepassa els 1.200 m d’altitud–, cosa que les converteix en molt accessibles, oferint il·limitades possibilitats de senderisme i altres activitats a l’aire lliure a qualsevol tipus de viatger.

Però com que no només de l’exploració de la natura viu l’home, les serres de Prades també són plenes de pobles medievals, preciosos nuclis abandonats, coves prehistòriques, impressionants monestirs i ermites gairebé inaccessibles, tot amanit amb una estupenda gastronomia i climatologia.

Inscripcions

Es podran fer les inscripcions AQUÍ fins al 10 de novembre.

Foto portada: Jose Miguel Muñoz