Núria Gil (CE L’Areny) i Eduard Hernández (AE Matxacuca) es van proclamar campions de Catalunya de Raquetes de neu en la prova celebrada ahir a l’estació d’esquí nòrdic d’Aransa (Lles de Cerdanya). La cursa de la Traça Muga, organitzada per la Unió Excursionista Urgellenca, va celebrar la seva sisena edició amb prop d’una seixantena de participants, entre corredors i populars.

En homes, Eduard Hernández (AE Matxacuca) va ser el gran dominador de la cursa, imposant-se amb un temps de 45’ 12”. Hernández es va posar ben aviat al capdavant, mantenint un marge suficient per emportar-se el títol de campió. Res va poder fer l’egarenc Just Sociats (Club Natació Terrassa SE), actual seleccionador de raquetes de neu, que tot i començar lleugerament per darrera va poder accelerar en la segona part del recorregut i creuar la línia d’arribada en segona posició amb un temps de 47’ 18”. Quim Costa (Club Atletisme Olot Terra de Volcans) ocuparia la tercera posició en 47’ 44”.

Núria Gil i Mireia Hernández van protagonitzar una gran lluita per a la victòria. Foto: Albert Torrent

En categoria femenina, Núria Gil (CE L’Areny) es va imposar en els últims instants, proclamar-se campiona de Catalunya amb un temps de 55’ 04”. Gil va mantenir un interessant frec a frec per a la victòria amb l’actual campiona de Catalunya, Mireia Hernández (Corredors de Fons de Viladecavalls), finalment segona amb un temps de 55’ 16”. Georgina Gabarró (Club Excta. Uecanoia) tancaria el podi femení quatre minuts més tard.

El recorregut de 9 quilòmetres i 450 metres de desnivell positiu permetia als corredors endinsar-se al voltant de les muntanyes d’Aransa, partint a peu de la mateixa estació fins a coronar el Turó de Costa-rèvol, a 2.184m d’alçada, en un itinerari d’anada i tornada. Les nevades de fa unes setmanes i l’estabilitat meteorològica ha mantingut el mantell de neu en perfectes condicions per a la pràctica de l’esport de raquetes de neu.

La ruta popular, més assequible i pausada, constava d’una ruta d’uns nou quilòmetres i un desnivell de 350 metres de desnivell.