OnCodines Trail: un repte esportiu i solidari contra el càncer

La cursa sortirà de Granollers i arribarà a Sant Feliu de Codines en 2 recorreguts, de 60 i 80 quilòmetres

691

La segona edició del repte esportiu solidari per equips OnCodines Trail, que es farà el 2 d’abril de 2022, es presenta amb el canvi de recorregut com a novetat destacada tant pel que fa a l’opció caminant (de 60 quilòmetres) com a la variant per a corredors (de 80 quilòmetres). El traçat recorrerà els mateixos 11 municipis del Vallès Oriental i el Moianès que en la primera edició però enlloc de ser un circuit circular amb sortida i arribada a Sant Feliu de Codines, sortirà de Granollers i arribarà a Sant Feliu. La prova està organitzada pel Club Atlètic Sant Feliu i el Centre Excursionista de Sant Feliu de Codines.

El canvi de recorregut ve motivat per dos aspectes. D’una banda, reduir els quilòmetres d’asfalt i guanyar-ne per camí, corriols i muntanya. I de l’altra, poder passar pels centres urbans dels municipis que des del primer dia han donat suport al repte. Es tracta d’un traçat que en bona part és de muntanya i pistes forestals, tot i que també passarà per nuclis urbans i que recorre els municipis de Granollers, Canovelles, Les Franqueses, La Garriga, El Figaró, Sant Quirze de Safaja, L’Ametlla del Vallès, Santa Eulàlia de Ronçana, Bigues i Riells, Caldes de Montbui i Sant Feliu de Codines.

La sortida de Granollers es farà des del parc Torres Villà i passarà per indrets com la Porxada, la riera de Carbonell, Marata, el passeig de la Garriga, el Congost, Puiggraciós, els Cingles de Bertí, el Castell de Montbui o el camí del Foment de Caldes, entre d’altres.

L’augment de quilometratge en el recorregut respecte a la primera edició també planteja un canvi en el funcionament dels equips, formats per 6 persones. Els integrants de l’equip es poden anar rellevant en els punts d’avituallament i canvi, però sempre n’hi ha d’haver com a mínim tres en el recorregut (en la primera edició, el mínim era 4 participants per equip). Els relleus es poden fer en els punts establerts per l’organització com a avituallaments i punts de canvi.

La cursa, que ja compta amb 60 equips inscrits, té l’objectiu d’arribar al centenar d’equips participants i superar els 105.000 euros contra el càncer que es van aconseguir en la primera edició. Les donacions de l’OnCodines es destinaran íntegrament al suport i l’ajuda a malalts oncològics i les seves famílies, a la compra de material mèdic i a la investigació.

Les inscripcions es poden fer a través de la pàgina oficial d’OnCodines fins a arribar a màxim d’inscrits.

En benefici de tres entitats contra el càncer 

L’objectiu dels equips és doble: d’una banda tenen la fita de completar el recorregut i de l’altre recaptar un mínim de 600 euros que es destinaran íntegrament al suport als malalts de càncer, les seves famílies i a la investigació. En aquest sentit, la participació a la cursa requerirà (a banda de la inscripció de cada un dels participants per les despeses d’organització) la donació de cada equip.

Les beneficiàries de les donacions seran tres entitats: Oncovallès (75%), la Barcelona Brain Health Initiative (15%) i la Fundació d’oncologia infantil Enriqueta Villavecchia (10%), que s’incorpora en aquesta edició i amb qui se signarà un conveni en les properes setmanes.