L’ultrafondista Óscar Pérez va aconseguir ahir coronar-se com a segon classificat a Tor des Geants, la duríssima ultratrail dels alps italians. La mítica prova, de 330km i 24.000m de desnivell positiu, recorre les Vies Altes de la Vall d’Aosta en un espectacular itinerari a través de dos parcs nacionals. Amb sortida i arribada a Courmayeur, travessa fins a 25 pasos per damunt dels 2.000m, amb una cota màxima de 3.299m (Col Loson).

La sinèrgia entre Óscar i el Tor des Geants és incomparable. En les seves cinc participacions ha pujat fins a tres vegades dalt del podi, amb una primera posició (2012) i dues segones (2013 i 2016) i es converteix en l’autèntic rei de la prova. I això que va decidir la seva participació a última hora per amor a una cursa en la qual es sent com a casa: “El públic de la Vall d’Aosta és excepcional. M’han fet volar fins a creuar la meta en una segona posició que te gust a victòria. He tancat un cercle, un vincle que li devia a aquesta magnífica cursa”.

El català ha aconseguit creuar l’arribada situada a Courmayeur després de 81h14′, en les que reconeix no haver dormit ni un minut: “A les nits es quan podia més còmode, ja que durant el dia feia molta calor i jo amb calor no funciono gens”.

També creu que “cinc participacions al Tor des Geants són suficients. No crec que torni a participar. M’he emocionat al passar el Col de Malatrà i veure que havia aconseguit l’objectiu”.

El guanyador d’aquesta edició ha estat l’italià Oliviero Bosatelli (75h10′), mentre que el tercer classificat ha estat el conegut corredor espanyol Pablo Criado (83h40′). En categoria femenina l’italiana Lisa Borzani ha estat la vencedora amb un temps de 91h09′, mentre que Stephanie Case i Maria Semerjian l’han acompanyat al preuat podi.

Disset corredors catalans, a pel Tor

A banda d’Óscar Pérez, hi ha setze corredors catalans més lluitant aferrissadament per penjar-se la medalla de “finisher” en la considerada una de les ultratrails més dures del món. L’ultrafondista Salvador Vilalta (34è) ha estat el segon corredor català en arribar a Courmayeur després de 106h35′.

Participants catalans a Tor des Geants 2016
Participants catalans a Tor des Geants 2016

Foto portada: (c) Tor des Geants