Més de 1.000 participants ompliran de nou aquest cap de setmana els carrers de Rialp (Pallars Sobirà) per participar a un dels millors esdeveniments per muntanya a Catalunya: la Rialp-Matxicots. La prova pallaresa complirà la seva setena edició amb bona salut i consolidada dins l’apretat calendari de curses per muntanya del nostre país.

L’escollida millor ultratrail 2015 per votació popular, tornarà a oferir un extens programa de curses per muntanya per ensenyar la bellesa de l’entorn del Pallars Sobirà. Permetrà conèixer els emblemàtics pics de la zona sud, amb el Montsent de Pallars (2.883m) i el massís de l’Orri (2.439m) com els més destacats, amb paratges encisadors com el de l’Estany Gran de la Mainera, però també per visitar pobles amb encant com Altron, Llessui, Caregue, Escàs o Roní entre d’altres.

La prova estrella serà l’Extrem, de 82km i 6.100m de desnivell positiu, que unirà el Montsent de Pallars i el Massís de l’Orri passant per totes les poblacions que formen el municipi de Rialp. Un recorregut tècnic i alpí, amb tres passos a més de 2.800 metres en el primer terç de la cursa, que s’endinsarà després pel cor de la Vall d’Àssua i els seus pobles per gaudir dels boscos del massís de l’Orri. Entre els corredors més destacats trobem a Alberto Vinagre, Txomin Isuntza, Lluis Sanvicente, Jaume Folguera i Jordi Marco en categoria masculina, mentre que en fèmines hi haurà la presencia de Marta Riba, Arce Feixas, Lola Brusau, Eva Maria Guevara i Anna Valldaura.

La Trail, de 52 km i 4.100m de desnivell positiu, es converteix en una de les curses més dures i alpines del nostre país i compartirà itinerari amb l’Extrem fins arribar de nou a Rialp. Entre els atletes que lluitaran per una plaça al podi trobem a Albert Herrero, Dani Parés, Albert Pérez, David Carrasco i Javi Puit en categoria masculina, mentre que Lucia Caballero, Eva Gual, Anna Juvé, Djanina Freytag i Núria Puig estaran entre les favorites.

Ja en la jornada dominical, la mitja marató i la caminada popular tancaran el programa d’aquesta edició i s’amenitzarà amb un dinar de germanor.

Foto portada: (c) Elena Mate Fotografia


PREVISIÓ METEOROLÒGICA (per David Hernando)

Cel molt ennuvolat pràcticament tot el dia, especialment a la cara nord (amb alguna ullada de sol més cap al migdia-tarda), ambient fresc a les valls i fred als colls i cims. Pot ploure feblement (màxim 5 mm.) a primera hora del matí, fins les 09-10 h. i nevar a partir de 2400 m. El vent, de mestral, pot bufar a dalt els cims amb cops de fins a 60 Km./h.