L’ultrafondista català Pau Capell serà un dels grans protagonistes en la present edició de Transgrancanaria Sport HG. Després de tres edicions pujant dalt del podi, aquest cop defensarà el títol de campió en la modalitat de 125 quilòmetres aconseguit l’any passat en un temps rècord de 13 hores i 21 minuts.

Enguany el recorregut ha patit una lleugera modificació, amb un terreny propici per a altes velocitats sobretot durant el primer terç de l’itinerari. També ha canviat la seva sortida, que es realitzarà demà divendres a partir de les onze de la nit (hora insular) des de la Playa de Las Canteras. El nord-americà Tim Tollefson, el canari Cristofer Clemente o l’italià Daniel Jung semblen els grans rivals per a destronar el regnat de Pau Capell a l’illa canària. En dones, tot apunta a que la francesa Caroline Chaverot i la suïssa Andrea Huser protagonitzaran un interessantíssim duel per a la victòria. Entre els corredors catalans que prendran part de la sortida destaquem a Gerard Morales, Lluis Ruiz, Laia Díez, Judith Franch i Gemma Avellí.

La categoria Advanced, de 64 quilòmetres, cobrarà protagonisme al convertir-se en el Campeonato de España de Trail de la Real Federación de Atletismo i bitllet per al proper Mundial de la IAAF que es celebrarà el proper mes de maig a Penyagolosa. Pablo Villa, recent guanyador de Ultra Pirineu, serà un dels favorits en homes, mentre que Azara García i Gemma Arenas destaquen en dones. Entre els nostres, esperem un bon paper de corredors com Albert Pujol -recent guanyador de la modalitat marató-, Abdelkadous Mouj, Mònica Vives i Clàudia Roca.

Quatre modalitats més completaran el ventall de possibilitats de Transgrancanaria que, amb més de 4.000 corredors, convertiran l’illa en l’epicentre del trailrunning mundial.