El proper dissabte es celebrarà a Braga (Portugal) la Trans Peneda-Gerês, que enguany acollirà el Campionat del Món de Trail Running de la Federació Internacional d’Atletisme (IAAF). Entre els seleccionats que representaran a l’equip espanyol de la Real Federación Española de Atletismo, hi prendrà part el corredor català Pau Capell, que arriba a la cita després de confirmar-se la tercera posició final en el circuit internacional de la Ultra Trail World Tour.

Victòria a Austràlia i TDS, tercer a Transgrancanaria, quart a Hong Kong.. Creus que la teva convocatòria ha estat un premi en un any per emmarcar?

És un orgull estar entre els seleccionats entre tants corredors bons i un complement a un any tant important com aquest, on he pogut donar el salt a proves internacionals després de la consecució de la Spain Ultra Cup al 2015. Tot i això, cal seguir treballant per, no només quedar-se amb el que he aconseguit, sinó per millorar-ho el proper any.

Vas tardar molt a decidir-te en donar el sí al seleccionador?

No, no vaig tardar gaire. Depa va venir ha parlar amb mi com a portaveu del seleccionador Pepe Ríos durant la disputa de la TDS. Lògicament li vaig donar el sí perquè suposa un salt important per a mi compartir equip amb grans corredors i competir contra els millors. Era impossible dir que no.

Com veus la introducció de la Federació Internacional d’Atletisme en el món del trailrunning?

És important que des de dalt es comencin a moure les coses, sobretot pels corredors que intentem donar el màxim a cada prova. Crec que facilitarà que el trailrunning sigui encara més conegut i, potser en un futur, arribar a ser un esport olímpic.

Què significa per a tu compartir aquesta experiència amb corredors com Luis Alberto Hernando, Tòfol Castanyer, Pablo Villa, Gemma Arenas, amb el teu amic Yeray…?

Solament escoltar aquests noms entra respecte. Per a mi és un orgull, una bona oportunitat per viure una experiència única i aprendre de tots ells.

La prova, de 85 quilòmetres i 4.500m de desnivell positiu, es preveu força trencacames, però bastant ràpida. Coneixent-te segur que l’hauràs estudiat al detall. Quina serà la teva tàctica?

No he estat allà per entrenar el terreny com m’hagués agradat, però si que sembla prou trencacames. El que tinc clar és que sortiré al 100% intentant estar al davant. Si surt bé estaré content i si surt malament seguirem treballant per tornar a estar-hi l’any que ve.

Et desitgem tota la sort del món, Pau!

Foto portada ©Marta Bacardit Photography