La The North Face® Ultra-Trail® Lavaredo arriba a la seva desena edició consolidada dins el marc de les curses d’ultradistància d’Europa. Sota la batuta de la marca americana, ha aconseguit que la prova dolomítica arribi fins els 1.600 corredors en la seva prova més llarga i consolidar, per tercer any consecutiu, un recorregut de 119 quilòmetres i 5.850m de desnivell positiu.

Amb sortida a la localitat de Cortina d’Ampezzo (Itàlia) –divendres a les onze de la nit-, els corredors realitzaran una gran volta circular per les Dolomites passant pels seus punts més espectaculars, com el Crystal, el Lago di Landro, la Tofane, Cinque Torri i la Tre Cime di Lavaredo, tocant sostre en el pas del rifugio Averau (2.413m). Els atletes podran invertir un temps màxim de 30 hores per completar el recorregut.

La prova comptarà amb una seixantena de corredors espanyols, on destaquen noms com Yeray Duran (tercer 2015), Miguel Heras i Uxue Fraile. Pau Bartoló, Gerard Morales i, sobretot, Pau Capell  seran els atletes catalans més destacables.

Pau Capell buscarà “seguir aprenent dels bons” com ell mateix defineix. Però la realitat és que l’any del santboià és per emmarcar. Després d’una quarta posició a Hong Kong i tastar el bronze a Transgrancanaria, va tocar sostre el passat mes de maig a Austràlia adjudicant-se una victòria que l’ha catapultat al lideratge de la Ultra Trail World Tour.

A banda dels citats, també parteixen com a favorits el neozelandès Scoot Hawker (quart 2015), l’americà Mike Foot i el lituà Gediminas Grinius (sots-campió i tercer 2014).

En fèmines, la lluita per la victòria també estarà força renyida i, entre les favorites, seran de la partida els podis de les dues últimes edicions, com la francesa Caroline Chaverot i la brasilenya Fernanda Maciel (campiona i tercera 2015), l’americana Rory Bosio i la italiana Francesca Canepa (campiona i sots-campiona 2014) o la suïssa Andrea Huser i la britànica Lizzy Hawker.

Foto portada: The North Face® Ultra-Trail® Lavaredo