Pau Capell puja al podi de The North Face® Lavaredo Ultra Trail i acaricia el títol del circuit de Ultra Trail World Tour, el principal objectiu del català. La prova, que celebrava la seva 12a edició, ha reunit fins a 3200 corredors -1600 a la LUT i 1600 a Cortina Trail-, convertint-se en un dels esdeveniments més importants d’Europa.

Pau Capell, segon | ©Lavaredo UT

La línia de sortida de Lavaredo Ultra, de 120km i 5.800m de desnivell positiu, presentava un cartell de luxe amb corredors d’elit com el mateix Pau Capell, Hayden Hawks, Stephan Hugenschmidt, Tim Tollefson, Scotty Hawker, Diego Pazos, Marcin Swierc, Núria Picas, Emma Roca, Fernanda Maciel, Kelly Wolf o Clare Gallagher, fent d’aquesta edició una de les més competides de la història.

Tal com es preveia, la cursa ha estat força ràpida des del principi i aviat s’ha format un grup capdavanter format per Pau Capell, Aurélien Collet, Michael Lanne i el jove xinès Min Qi. Passats els primers quaranta quilòmetres, Capell i Qi han accelerat posant-se al davant buscant un ritme còmode per afrontar amb garanties la part final. Però ha estat en l’última pujada a Travenanzes on ha sorgit la figura de Hayden Hawks, que ja estalonava a Pau Capell des de feia estona i a un Qi que acabaria abandonant desfondat. El nord-americà prenia el lideratge a falta de trenta-cinc quilòmetres per al final i l’última baixada a Cortina d’Ampezzo dictaria sentencia: l’emoció estava assegurada. Finalment, tot i aconseguir retallar set minuts d’avantatge en els últims deu quilòmetres, Capell no podria atrapar a Hawks que, visiblement esgotat, s’emportaria la victòria amb una diferència de tant sols tres minuts.

“Com era d’esperar, la cursa ha estat molt ràpida. Quan m’he posat líder junt amb el xinès Qi, he buscat un ritme còmode per afrontar l’ultima part amb garanties on l’any passat vaig abandonar. La pujada de Travenanzes és la més exigent, molt llarga i amb moltes pedres, on trobar un ritme constant era dificil, però l’he salvat prou bé. Hawks s’ha arriscat i ha ficat la sisena a falta de 35km per a meta i li ha sortit bé. Tot i la segona posició, estic molt content pel resultat i més amb el nivell que hi havia. A més, em serveix molt per al rànking de la UTWT”.

A destacar el resultat del català Isaac Riera (Compressport) amb una dotzena posició.

Podi masculí: 1. Hayden Hawk (Hoka One One) 12:16:20 – 2. Pau Capell (The North Face) 12:20:22 – 3. Tim Tollefson (Hoka One One) 12:44:44

Kelly Wolf venç en fèmines i Núria Picas abandona

Si Pau Capell ha estat la cara en aquesta The North Face® Lavaredo Ultra Trail, Núria Picas ha estat la creu. La berguedana abandonava prematurament per problemes físics quan només s’havien disputat poc més d’una trentena de quilòmetres.

La nord-americana Kelly Wolf s’ha proclamat guanyadora d’aquesta edició després de superar en l’últim tram de cursa a la xinesa Miao Yao, que havia liderat amb solvència durant bona part del recorregut.

La ceretana Emma Roca continua donant guerra i gaudeix d’una segona joventut aconseguint una magnífica setena posició: “Una cursa duríssima però preciosa. Arriba un nivell de corredores brutal, on quatre de les sis primeres tenen menys de trenta anys”. 

Podi femení: 1. Kelly Wolf (Under Armour) 14:37:00 – 2. Miao Yao (The North Face) 14:52:04 – 3. Kathrin Götz (Compressport) 15:03:04

Fins a vint-i-dos corredors catalans presents

Aquesta edició 2018 ha comptat amb la participació de fins a vint-i-dos corredors catalans. Podeu veure la classificació de tots ells a través d’aquest enllaç.

Foto portada © Carlos Ultrarun