La Lles Xtrail serà l’última parada del circuit i farà de jutge final per a decidir els campions de la segona edició de les Xtrail Marathon Cup. La prova, que es celebrarà el proper diumenge, acollirà prop de 250 participants entre les tres modalitats de 38, 23 i 15km.

Aquest any, i com a novetat, el preciós enclavament de l’estació d’esquí nòrdic de Lles donarà fi a la competició en un dels entorns on va veure crèixer a Kilian Jornet. El refugi Cap de Rec serà l’epicentre de les tres curses:

La Marathon, de 38km i 1.689m de desnivell positiu, transitarà primer pel pintoresc paratge de la vall de la Llosa, passant per l’antic castell que li dona nom a la vall. Seguidament tornarà a Cap de Rec per, seguidament, fer un ascens per les Pollineres fins a arribar a peus dels estanys de la Pera i tornar al refugi pel Pradell. El recorregut combina pastures amb frondoses pinedes de pi negre típiques del bosc subalpí pirinenc.

La Trail, de 23km i 1.077m de desnivell positiu, obviarà el tram de la vall de la Llosa i pujarà directament als estanys de la Pera, tocant sostre als 2.479m d’alçada.

La Short, de 15km i 608m de desnivell positiu, no ascendirà a estanys de la Pera però realitzarà el tram de la vall de la Llosa, visitant el bucòlic poble de Viliella.

Per a tots aquells que no es vulguin perdre l’oportunitat de córrer per aquests paratges, les inscripcions encara estaran obertes fins el dia abans de la prova en aquest enllaç.

En quant a la competició, Miriam Moreno (Blue Isards) i Riki Hierro arriben com a líders a l’última prova de la Marathon Cup i esperen arrodonir el bon paper aconseguit a Borredà i Saldes. Tot i això, caldrà estar molt atents al desenllaç final perquè la diferència amb els seus rivals és mínima.

Classificació General masculina Xtrail Marathon Cup 2018
Classificació General femenina Xtrail Marathon Cup 2018

La Xtrail Cup també serà disputada fins al final, on Montse Ors  i Aleix Cunillera (Flexor Runners 42.2 Team encapçalen la classificació.

Classificació General masculina Xtrail Cup 2018
Classificació General femenina Xtrail Cup 2018

En quant a la classificació per equips, Ashi Team i Flexor Runners 42.2 es disputaran la victòria final.

L’ultrafondista Pau Capell, subcampió a la passada Lavaredo Ultra Trail i actual líder de l’Ultra Trail World Tour, realitzarà una interessant xerrada dissabte (18h) al refugi Cap de Rec. Esteu tots convidats!