El Comú d’Encamp ha realitzat una clara aposta per l’esport en general, amb les estades d’equips professionals que realitzen la pretemporada utilitzant les diferents instal·lacions del poble o amb proves com la Marxa Ciclista “Purito” i, en particular, pel trail amb la celebració de la Spartan Race, els recorreguts de trail o els circuits OTR. Actualment també s’està treballant en altres propostes per incentivar el turisme esportiu.

A Encamp s’ha buscat l’equilibri entre els recorreguts, jugant amb les distàncies i desnivells. Les Trail Zone® són impulsades per l’empresa Espai Trail i, en aquest cas, compta amb el recolzament del Comú d’Encamp. Ambdós han dissenyat un conjunt de circuits de trail running per mostrar totes les virtuts del territori. S’ha intentat realitzar rutes que passin pels diferents cims emblemàtics de la parròquia, com l’Alt del Griu, el Pic de Pessons o Pic Negre d’Envalira, o de gran riquesa natural com la zona lacustre de Pessons i la Vall de Madriu. A més, i sempre pensant en la seguretat del corredor, la majoria dels itineraris passen per davant de la xarxa de refugis guardats i lliures de la parròquia d’Encamp on aixoplugar-se en cas de mal temps.
La magnífica situació del Comú d’Encamp ens mostrarà paisatges idíl·lics com aquest | ©The Trail Zone

Trobarem fins a 18 circuits diferents -sumant més de 237 quilòmetres i 18.650m de desnivell positiu- dividits per distancia i dificultat: 2 de llarga distancia, 3 de mitja distancia, 4 de curta distancia, 2 circuits verticals i 7 d’una distància menor.

La informació detallada dels circuits, amb track, fotografies i descripció, la trobareu en aquest enllaç.

Open Trail Races: el cronometratge del futur

A partir de juliol 2018 hi haurà 3 recorreguts competitius permanents amb l’aplicació OTR, molt diferents entre si per arribar a tots els públics: Trail Vertical Les Neres, un circuit vertical exigent de 3,4km i D+950m, el Trail Engolasters un circuit molt corrible i ràpid de 10km amb D+400m, i el Trail Pessons un recorregut més tècnic de 15km i D+800m que corona el Pic de Pessons.

Aquest sistema permetrà, a través del Bluetooth del telèfon mòbil, cronometrar la vostra participació durant tot l’any i comparar-te amb altres corredors al pas per cada punt de control amagat per l’itinerari. Aquesta aplicació no necessita ni connexió a internet ni el GPS activat. Per activar OTR només caldrà registrar-se a través del web oficial i anar al punt de sortida de la ruta.


Fitxa tècnica:

Circuits: 18
Circuits amb competició on-line: 3
Senyalització: Respectant al màxim la natura, els circuits no estan senyalitzats amb plaques. Tots els tracks han estat realitzats sobre el terreny, donant una màxima garantia al corredor. Igualment, en la majoria de casos, els circuits ressegueixen GR (blanc i vermell) o senders locals (rodones grogues), complementant el track i facilitant el seguiment als usuaris que no estan habituats a l’ús de les tecnologies.
Aigua: En tots els itineraris podem proveïr-nos.
Serveis: Per utilitzar les dutxes del Complex Esportiu s’ha de passar per l’Oficina de Turisme d’Encamp (00 376 731 000) o Pas de la Casa (00 376 755 100) i dir que s’ha vingut a entrenar pels recorreguts de trail. Allà us informaran d’on estan les instal·lacions i que cal fer per accedir-hi. El Comú d’Encamp ofereix una àmplia oferta de restauració per menjar.