La cinquena edició de la BUFF® Epic Trail arriba carregada de novetats. Barruera (Alta Ribagorça) tornarà a ser l’epicentre d’un esdeveniment que acollirà a més de 2.200 corredors repartits en quatre modalitats de cursa a tocar d’un marc incomparable com el del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

Una de les principals novetats serà la modalitat ultra, que passa dels 105 als 65 quilòmetres i 5.600m de desnivell positiu, amb un recorregut íntegre a través de la vall de Boí que permetrà conèixer racons de gran bellesa i, a la vegada, desconeguts com el circ de Comaminyana, la vall de la Montanyeta, el Port de Rus i Raspes Roies.

La prova prendrà el nom de Memorial Joan Rojas en honor al fundador de BUFF® i, a l’igual que l’edició passada, la victoria valdrà pel títol Skyrunning National Championship Ultra de la ISF (International Skyrunning Federation). Gerard Morales (Buff Pro Team) i Judith Franch (Inov8) defensaran el títol aconseguit al 2017 davant rivals com Ernest Ausiró, Andreu Simón, Jordi Casadellà, Pau Zamora, Ion Erdaide, Raul Butaci, Aida Fornieles, Tina Bes i Manu Vilaseca.

Recorregut modalitat ULTRA Buff© Epic Trail 2018

Dins el marc del BUFF® Mountain Festival també s’inclouen tres curses més. Per segon any consecutiu, la prova de 42 quilòmetres i 3.300m de desnivell positiu serà puntuable en la modalitat Sky Classic de les MIGU RUN Syrunner® World Series prenent part del recorregut ultra, mentre que la prova de 26km i 2.060m de desnivell ho serà per les Syrunner® National Series i del Circuit Català de Curses per muntanya de la FEEC, prenent el Pic de Comaminyana (2.620m) com a punt més àlgid. En la jornada dominical es celebrarà una cursa de 11km i 470m de desnivell positiu per la part més baixa de la vall de Boí.

Una cinquena edició que bat el rècord de participació, amb 2.200 corredors de trenta-una nacionalitats, com Oihana Azkorbebeitia, Paula Cabrerizo, Mª Mercedes Pila, Eva Bernat, Stevie Kremer, Marc y Oscar Casal, Jackie Dubnicka, Finlay Wikd, Sebastian Ljungahl, Julen Martínez, Jonathan Van der Krogt, Marek Causidis, Marc Pinsach, Zaid Ait Malek, Zach Miller i Eugeni Gil.

PROGRAMA 2018

Foto portada ©Oriol Batista