El refugi Cap de Rec (Lles de Cerdanya) va ser l’escenari escollit per a concloure la present edició de les Xtrail Marathon Cup. Esteve Olivé, David Frías, Miriam Moreno i Erika Núñez es van alçar com a campions d’una competició que ha destacat per la bona organització i per uns recorreguts de qualitat.

La Lles Xtrail va acollir fins a 240 participants entre les tres modalitats de cursa de 38, 23 i 15 quilòmetres en el preciós enclavament de l’estació d’esquí nòrdic de Lles de Cerdanya. El pintoresc paratge de la vall de la Llosa i els estanys de la Pera van ser escenaris d’un recorregut d’alta muntanya que combinava pastures amb frondoses pinedes de pi negre típiques del bosc subalpí pirinenc.

La Marathon, de 38km i 1.400m de desnivell positiu, va tenir com a protagonista a Esteve Olivé, que arribava a la prova disposat a emportar-se el títol de la manera més ràpida: amb una victòria incontestable després de 3 hores, 40 minuts i 40 segons. Seguidament arribaria Jordi Delgado amb un temps de 3:42:39 i asseguraria així la segona plaça de la competició. Carlos Mantero creuaria la línea d’arribada en tercera posició amb 3:49:56. En fèmines, Laura Estorch va guanyar de forma aclaparadora amb un temps de 4 hores, 32 minuts i 9 segons, a tretze minuts per davant del duet Isabel Pelegrina i Maite Hinojosa. Miriam Moreno arribaria en una quarta posició que li valdria per alçar-se amb el títol de les Xtrail Marathon Cup.

La Trail, de 23km i 850m de desnivell positiu, va ser la modalitat més disputada i on es va resoldre pràcticament en l’esprint final. Aleix Cunillera s’emportaria la victòria amb 2:01:51, a un segon de David Frías que s’adjudicaria el títol de la modalitat. La tercera posició seria per a Joan Morera amb un temps de 2:02:40. En dones, victòria incontestable de Carolina Rius després de 2:29:56, per davant d’una Erika Núñez que es proclamaria vencedora de la competició. Montse Ors ocuparia la tercera posició amb 2:49:37.

Miguel Ángel González i Cèlia Espinós, amb 1:19:38 i 1:46:08 respectivament, serien els grans vencedors de la modalitat Short, de 15km i 608m de desnivell positiu. Adrià Prat, Roger Comellas, Gemma Berrocal i Núria Bertran ocuparien la resta dels esglaons del podi.

En quant a l’apartat per equips, Flexor Runners 42.2 seria el combinat que més punts sumaria en la competició i estrenaria el palmarès de les Xtrail Marathon Cup.