El poble de Rialp, situat al sud del Pallars Sobirà, constitueix la porta d’entrada a la desconeguda vall d’Àssua i a les valls de l’Alt Pallars, ben concorregudes a l’hivern per les magnífiques pistes d’esquí. Envoltat per emblemàtics cims i guarnit de pintorescs pobles on sembla no haver passat el temps, la vall de Rialp constitueix un lloc idoni per a la pràctica del trail running.

La Trail Zone® Rialp, impulsades per l’empresa Espai Trail i amb el recolzament de l’Ajuntament de Rialp, ha dissenyat un conjunt de circuits de trail running per mostrar totes les virtuts del territori buscant l’equilibri entre els recorreguts, jugant amb les distàncies i desnivells. Coneixerem pobles amb encant com Surp, Beraní, Caregue i Escàs, pujarem a emblemàtics cims com el Montsent de Pallars o el massís de l’Orri i descobrirem, de resquitllada, el Parc Natural de l’Alt Pirineu.

Trobarem fins a 16 circuits diferents -sumant 216 quilòmetres i 16.170m de desnivell positiu- dividits per distancia i dificultat: 2 de llarga distancia, 3 de mitja distancia, 2 de curta distancia, 3 circuits verticals i 6 d’una distància més familiar.

La informació detallada dels circuits, amb track, fotografies i descripció, la trobareu en aquest enllaç.

Open Trail Races: el cronometratge del futur

Actualment existeix un recorregut competitiu permanent amb l’aplicació OTR, de 23km i D+1500m a través de la Vall d’Àssua i el Batlliu de Sort, que coincideix amb l’itinerari de curta distància de l’esdeveniment Rialp Matxicots (vegeu la primera imatge), que es disputa anualment al mes de setembre.

Aquest sistema permetrà, a través del Bluetooth del telèfon mòbil, cronometrar la vostra participació durant tot l’any i comparar-te amb altres corredors al pas per cada punt de control amagat per l’itinerari. Aquesta aplicació no necessita ni connexió a internet ni el GPS activat. Per activar OTR només caldrà registrar-se a través del web oficial i anar al punt de sortida de la ruta.


Fitxa tècnica:

Circuits: 16
Circuits amb competició on-line: 1
Senyalització: Respectant al màxim la natura, els circuits no estan senyalitzats amb plaques. Tots els tracks han estat realitzats sobre el terreny, donant una màxima garantia al corredor. Igualment, en la majoria de casos, els circuits ressegueixen GR (blanc i vermell) o senders locals (rodones grogues), complementant el track i facilitant el seguiment als usuaris que no estan habituats a l’ús de les tecnologies.
Aigua: En tots els itineraris podem proveïr-nos.
Serveis: Per utilitzar les dutxes del Camp de Futbol cal contactar amb l’Ajuntament de Rialp (973 620 365).