La Ultra Trail Naut Aran celebrarà la segona edició els propers 4 i 5 d’agost, que anirà a càrrec de la recent creada Pirineu Muntanya Viva Associació. Més de 150 corredors ja han confirmat l’assistència en un esdeveniment que té com a objectiu fer conèixer l’espectacular territori del nord de la comarca aranesa.

Amb una imatge i organització ben renovada en l’edició passada, l’organització espera consolidar l’esdeveniment i mostrar el privilegiat entorn aranès a través de quatre recorreguts, prenent el poble de Salardú com a epicentre.

La Ultra Trail Naut Aran serà el plat fort de l’esdeveniment, amb 87 quilòmetres i 5.600m de desnivell positiu. El recorregut visitarà les muntanyes de Beret, el santuari de Montgarri, el Lac de Montoliu i ascendirà a emblemàtics cims com el Tuc de Maubèrme (2.881m), Tuc dera Pincela (2.546m) i Tuc d’Arenho (2.522m).

El Trail Naut Aran, amb un circuit de 52 quilòmetres i 3.100m de desnivell positiu, recorrerà el Pla de Beret per ascendir el Tuc de Maubèrme i Tuc d’Arenho fins a cercar de nou el poble de Salardú.

La Short Naut Aran, de 21 quilòmetres i 1.500m de desnivell positiu, pujarà a la Pleta de Varradòs a través de la vall de Moredo i, després de tocar sostre al Tuc dera Pincela, descendirà pel barranc de Corilha fins a Salardú.

Com a gran novetat d’enguany, s’incorpora el Km Vertical Pui d’Unha. En un recorregut d’aproximadament 3,5 quilòmetres, els participants superaran els 950m de desnivell que separen Salardú del cim de Poi d’Unha (2.221m).

Pel marcatge dels recorreguts es comptarà amb més de 15.000 banderoles i tots els controls de pas tindran cobertura per ràdio per facilitar la seguretat dels participants.

A més, per a promoure la difusió i coneixement de la cultura aranesa, es realitzarà una gimcana cultural pel poble de Salardú i els seus voltants. L’eix d’animació d’aquesta activitat serà la Dragona de Liat. Es realitzaran diferents proves relacionades amb la cultura, la fauna, la flora, i les llegendes i històries de la Val d’Aran.

Encara podeu fer inscripcions a través del web de l’organització.