Menorca és especial per a Pau Capell. En 2014 va participar en la Trail Camí de Cavalls, acompanyat de la seva família. El que va venir després, és història. Any rere any les victòries es van succeir fins a arribar al zenit amb la victòria en l’Ultra Trail Mont Blanc i convertir-se en el millor corredor d’ ultratrail del món.

En aquest 2020 estrany per a tots, Pau Capell vol aprofitar aquests mesos de “reset” per mirar enrere, fer balanç i tornar als orígens mirant enrere a aquests set anys, amb la pausa que no permet un any normal de competició. En aquesta entrevista Pau Capell ens desvetlla els perquès de l’intent de rècord al Camí de Cavalls.

Per què Menorca i per què ara?

El 2014 vaig córrer la Camí de Cavalls (* finalitza en segona posició) i la primera prova ultra va ser en 2013. Han passat set anys i m’adono que en aquest temps tot s’ha magnificat: el trailrunning, i la seva repercussió ha crescut espectacularment.

Aquest creixement l’has experimentat en primera persona

Sens dubte. Ara em dedico professionalment al trailrunning, portant un ritme de competició i entrenaments molt alt en una temporada normal, gairebé sense temps per a res.

Aquest 2020 atípic, t’ha donat temps per fer valdre tot el que s’ha aconseguit?

M’he adonat que en aquest any tan estrany, sense curses ni competicions, és el moment de tornar als orígens, a l’essència. I això és tornar a Menorca i respirar de nou la calma i la tranquil·litat. Igual que el 2014, amb la meva família, però realitzant el Camí de Cavalls complet.

Parles com si trobessis a faltar aquella època

Amb aquest projecte torno set anys enrere, quan realment no sabia què era tot això del trail. Va dedicat a això al que és córrer, el fet de calçar-se unes sabatilles i sortir a buscar un objectiu, el somni que buscava fa set anys que ara és realitat. No ho trobo a faltar, però és diferent.

Es podrà seguir el repte?

M’acompanyarà una productora que gravarà imatges per editar posteriorment i també hi haurà cobertura en viu, amb lives a Instagram. Una cosa similar al que vam fer al Breaking 20, que tan bona acollida va tenir, però a un nivell una mica menor. No en mode “casolà” però sí més íntim, més personal.

Pau Capell començarà el recorregut el divendres 2 d’octubre a les 22.30. Seran 186 quilòmetres amb 3800 metres de desnivell positiu, sense pressió de la competició però amb la intenció de buscar el rècord del traçat. El registre actual està en 18h42’33” establert per Antoine Guillon i Pere Garau en 2019.

Text original: Territorio Trail Media. Foto portada: Pau Capell, The North Face