La primera edició de la Pyrenees Stage Run toca a la seva fi. La penúltima etapa d’avui, entre Tavascan i Espot (34km i 2.650m desnivell positiu), ha deixat pràcticament tot decidit abans de que la Val d’Aran rebi demà als onze equips participants en un fi de festa espectacular.

Tot i que el recorregut d’avui no era excessivament dur, amagava dues pujades amb força desnivell com la de Coll de Jou i, sobretot, la de la Serra Plana on esperava una autèntica paret de 1.000m en poc més de 4 quilòmetres.  L’itinerari ha permès visitar els pintorescos pobles de Aineto, Lleret i Estaon (Vall de Cardós) i els de Dorve, Jou i Estaís (Valls d’Àneu), amb Espot com a final d’etapa.

La competició segueix sent un ‘dejavu’ de les últimes etapes. Pere Aurell i Ragna Debats (Tuga Active Wear/BV Sport España) han tornat a vèncer després de 4h40’34” i demà es proclamaran guanyadors de la competició. Els bascos Mikel Leal i José María Sánchez (Mugalaris) han tornat a lluitar per aconseguir la segona posició per davant de Jan Bartas i Zuzana Urbancova (Hanibal CZ), a tant sols cinc minuts de diferència. Una distància que, a falta de sorpresa, serà insuficient i l’equip txec es convertirà en sots-campió.

L’ultima etapa de demà, de 44km i 2.050m de desnivell positiu, coronarà el Pic del Pinetó (2.648m) pel coll de Fogueruix, transitarà pels magnífics estanys de les valls de Cabanes i Gerber i s’introduirà a la Val d’Aran per la Val de Ruda fins a Salardú, on resseguirà el Camí Reiau fins a l’entrada triomfal situada a Vielha.

Classificació 6a etapa i general

Texte ©Albert Torrent-Ultres Catalunya / Fotografia ©Jordi Santacana