Pere Rullan, Jordi Alís i Diego Arroyo correran al Mundial d’Skyrunning

658

La regió italiana d’Ossola acollirà el proper cap de setmana la vuitena edició del Mundial d’Skyrunning (ISF). Situada junt amb la frontera suïssa, les valls de Divedro, Formazza i Bognanco seran els escenaris de luxe en un entorn envoltat de cims de 4.000 metres d’altitud. En aquesta edició, hi acudiran els corredors de la selecció catalana Pere Rullan (La Molina CE), Jordi Alís (Cerdanya Skimo Team) i Diego Arroyo (AE Matxacuca).

Al Mundial es disputaran les tres disciplines de curses per muntanya: Vertical, Skyrace i Ultra. Rullan prendrà part de la prova vertical (divendres 16h), en un recorregut de 3,7 quilòmetres i 1.063m de desnivell positiu; Alís ho farà en la Skyrace (diumenge 7.40h) de 31km i un desnivell positiu de 2.600m, mentre que Diego Arroyo participarà a la SkyUltra (dissabte 5.00h) amb un recorregut de 58km i 3.508m de desnivell positiu.

Aquests campionats prometen grans esperances per als tres corredors de la FEEC. Pere Rullan s’ha convertit en un autèntic especialista en la disciplina vertical, on ha recollit grans èxits en els últims anys. Arriba a la cita com a campió d’Espanya en 2020 i 2022 i 4t en 2021 a Magina, mentre que a nivell català ho ha guanyat pràcticament tot sent el campió de Catalunya de les últimes tres edicions. En el passat Mundial celebrat a la vall de Boí va signar una sisena posició i enguany espera millorar-ho davant els millors corredors de la disciplina. El cerdà Jordi Alís ha fet una bona temporada d’esquí i arriba a aquest Mundial com a subcampió estatal de curses per muntanya, mentre que Diego Arroyo va aconseguir el bitllet després d’aconseguir dues segones posicions a Trencacims (53km D+4.050m) i Perimetral Arguis (66km D+4.000m).

Junt a Rullan, Alís i Arroyo, formen part de l’equip de la FEDME fins a vuit dones i vuit homes més. En la disciplina vertical prendran la sortida José Antonio Bellido, Manuel Jimenez, Silvia Lara, Onditz Iturbe i Verónica Sánchez Romero; en l’skyrace formaran part Oswaldo Luís Medina, Raúl Ortiz, Marta Martínez, Rosa María Lara Feliu i Patricia Pineda, mentre que en la SkyUltra correran amb la samarreta ‘rojigualda’ Jesús Gil, Alejandro Mayor, Yasmina Castro, Gemma Arenas i Sandra Sevillano.

En total, s’entregaran 27 medalles repartides en les diferents categories i disciplines, a més del títol per nacions així com la combinada entre la vertical i l’sky.

SEGUIMENT ON-LINE

Text i foto: Albert Torrent / Ultres Catalunya