Pluja de medalles pel planter català al primer campionat d’Espanya escolar

La Selecció Catalana torna a casa amb setze medalles al sarró

1760

El planter català ha tornat a demostrar que té un futur realment prometedor. I ho ha refermat aquest cap de setmana en el primer Campeonato de España de Carreras por Montaña en Edad Escolar de la FEDME, que s’ha celebrat a la localitat d’Atarfe (Granada). La Selecció Catalana de la FEEC ha tornat a casa amb el sarró ple de medalles, amb un total de setze.

El Campionat ha constat de dues proves. Dissabte donava pas a la prova vertical a les muntanyes de Sierra Elvira, en les temudes pendents dels Morrones.

Els cadets Lluís Puigvert (Club Esquí Girona) amb 16:04, i Gabriela Lasalle (CE Mindundis Team) en 20:28 s’endurien el triomf per davant dels extremenys Oscar i Carlos Gaitán, i de la lleonesa Inés López i l’andalusa Nieves Melguizo. Ambdós ja es van proclamar campions de Catalunya de l’especialitat en la passada Cara Amon i són uns corredors a tenir molt en compte en un futur.

En categoria infantil també hi hauria color català, amb Clàudia Llessuy (CE La Pobla de Segur) i Biel Sagués (AE Castellterçol) pujant al calaix més alt del podi, mentre que Uma Plans (CE Moianès Independent) s’enduria la plata.

Diumenge seria el torn de la prova en línia. Els corredors s’han enfrontat a dos circuits circulars de 9,24km amb 500+ per als cadets i de 5,39 km amb 263+ per a la categoria infantil.

Lluís Puigvert i Gabriela Lasalle han signat el doblet amb un temps de 47:12 i 57:32 respectivament. Els germans Oscar Gaitán i Carlos Gaitán repetirien la segona i tercera posició completant un podi idèntic al de la prova vertical. Les corredores Rahma Chaouki i Alaitz Plans (CE Moianès Independent) han completat un podi femení plenament català.

En la prova infantil Biel Sagués ha repetit victòria i s’ha endut un clar triomf davant dels seus rivals amb un temps de 25:11. Diego Lledó es penjaria una altra plata arribant a un minut de Sagué amb un temps de 26:15. La tercera posició ha estat per l’andalús Carlos García amb una marca de 26:16 a tan sols un segon de Lledó. En fèmines, avui ha estat Uma Plans la primera a meta amb un temps 29:27, a tant sols un segon de la també catalana Claudia Llesuy. L’andalusa Lucía Fernandez, tercera a la prova vertical, ha completat el podi de la infantil femenina a poc més d’un minut de les catalanes.

La prova combinada ha valorat la regularitat en les dues proves, proclamant-se campions Lluís Puigvert i Gabriela Lasalle en la categoria cadet i Biel Sagués i Claudia Llesuy en la infantil.

La Selecció Andalusa en la gran vencedora del Campionat amb més de 1000 punts tant a infantil com a cadet. El podi cadet l’han completat en segona posició Extremadura i en tercera Catalunya. En infantil Catalunya es puja a el segon calaix i Andalusia al tercer.

Resultats Campionat d’Espanya

Foto portada: FEDME