Quatre catalans disputaran els campionats d’Europa d’skyrunning a Itàlia

1781

Els campionats d’Europa de skyrunning de l’ISF (Internacional Skyrunning Federation) es disputaran entre l’1 i el 7 de setembre entre les regions de Lombardia i Piamonte, a Itàlia. L’esdeveniment inclou les tres especialitats: Ultra trail, Skyrace i Vertical Race.

La proximitat d’un dels esdeveniments de l’any, com és l’Ultra Trail del Montblanc, ha descafeïnat en certa manera aquests campionats que, anys ençà, eren un dels principals certàmens bianuals d’aquest esport.

L’Europeu començarà el diumenge dia 1 amb la Ultra Maga SkyMarathon, amb sortida a Zorzone i arribada a Serina i que comptarà amb una distància de 50km i 5000 metres positius. Una prova dura, tècnica i de gran bellesa al voltant de tres muntanyes llombardes, com el  Menna (2.300m), l’Arera (2.512m) i l’Alben (2.019m).

El dijous 5 de setembre, els corredors es traslladaran a la regió de Piamonte per disputar la prova més curta i explosiva: la Vertical Terme di Bognanco, de 3,4 quilòmetres i 1.100m positius. La cursa partirà del poble piemontès, situat a 665m d’alçada i ascendirà fins als 1.765m d’altitud del camí que puja cap a l’Alpe Dente.

Tancarà el programa la modalitat skyrace, a celebrar-se a Alpe Gomba el dissabte dia 7 amb la International Veia SkyRace,  amb un recorregut tècnic de 31km i 2.600m de desnivell positiu que inclourà un tram tècnic equipat amb cordes fixes en l’ascens a Cima Verosso (2.444m)

Tot i les dificultats, la selecció espanyola FEDME presenta un equip prou competent per intentar repetir els mateixos èxits que fa dos anys. Els seus components seran:

Prova Ultra: Ester Casajuana, Eric Moya, Sandra Sevillano, Alfredo Gil i Manuel Merillas.

Prova KV: Gisela Carrión, Silvia Lara, Mireia Pons, Daniel Osanz i Antonio Alcalde.

Prova Sky: Gisela Carrión, Mireia Pons, Ainhoa Sanz, Azara García, Zaid Ait Malek, Alejandro Forcades, Daniel Osanz, Borja Fernández

Els nostres corredors

© Roger Correm / Inverse

Gisela Carrión (Ass.Esp. Matxacuca): Sense dubte, la millor temporada de la seva carrera esportiva. La de Sant Pere de Ribes ha aconseguit el campionat de Catalunya i d’Espanya de Km Vertical, a més de combinar bons resultats a nivell nacional (2a MABO i 4a Zegama) i internacional (6a Mt Awa Skyrace i 3a Livigno).

© Fedme

Mireia Pons (Inverse Trail Team): La seva projecció ha estat meteòrica en tant sols un any, passant de competir a les proves autonòmiques a tocar sostre a les estatals amb el títol nacional d’skyrunning sota el braç. L’Europeu, un premi per a una corredora destinada a donar grans alegries a l’esport català.

© Trail Vielha-Molieres

Ester Casajuana (Club Excta. Alliberadrenalina): La reusenca s’ha alçat amb diversos podis a nivell estatal (2a Trail Cara los Tajos, 3a Trail Rae Otañes) i internacional (3a Madeira Skyrace, 2a Skyrace Comapedrosa). Com a equip mixte i representant a l’equip Raidlight Internacional, va aconseguir la primera posició a Pierra Menta d’Eté.

© Klassmark Trail

Eric Moya: El santjoaní, pràcticament desapercebut en l’alta competició, arriba a la cita amb una victòria a l’Esquella de Pardines i una tretzena posició a la passada Matterhorn Ultraks.

Tot i no participar com a Selecció Espanyola FEDME, hi haurà tres corredors catalans que ho faran a títol personal: Silvia Puigarnau a la Ultra, Eduard Hernández a la modalitat Skymarathon, mentre que Íngrid Ruiz ho farà en el Km Vertical. Molta sort a tots ells!

Foto portada © Carles Iturbe