La Federación Española de Deportes de Montaña y Escalada (FEDME) ha fet pública la llista dels integrants de la seva Selecció Espanyola que prendrà part als Skyrunning World Championships 2016 els propers 22 a 24 de juliol a Barruera (Alta Ribagorça), dins l’aconteixement de la Buff® Epic Trail Aigüestortes.

En la modalitat UltraSkymarathon®, de 105km i 8.000m de desnivell positiu, prendrà part de l’equip FEDME el burgalès Luis Alberto Hernando, que arriba a la cita després de guanyar el passat mes de maig la Transvulcania, a l’illa de La Palma. Arriba just de forces per culpa d’una caiguda produïda a la cursa de Zegama, però l’afronta amb moltes ganes. També hi serà el català Gerard Morales que, tot i ser convocat per la Selecció Espanyola “correré per a l’equip BUFF, que és amb l’equip que hi corro habitualment. Tammateix agraeixo la trucada del seleccionador”. Completarà la cita en aquesta distància l’actual campiona d’Espanya d’ultratrail, Gemma Arenas.

Cal recordar que la marca Buff® patrocina l’esdeveniment i hi prendran part la pràctica totalitat dels seus corredors, tals com Núria Picas, Pau Bartoló, Yeray Durán, Manu Vilaseca, Zaid Ait Malek, Carme Tort, Ivan Camps i Mario Olmedo. També seran de la partida catalans com Robert Masó, Alberto Vinagre i Anna Comet.

En la modalitat Skymarathon®, de 42km i 3.200m de desnivell positiu, representaran a la Selecció Espanyola FEDME els catalans Jessed Hernández i Marta Molist. Manuel Merillas, Núria Domínguez, Oihana Cortázar, Azara García de los Salmones i Maite Maiora seran els altres components.

En la prova més explosiva, la Vertical Kilometer®, els corredors superaran un desnivell positiu de 1.033m en una distància de 2,8km i hi prendran part veritables especialistes. La principal, la barcelonina Laura Orgué, que intentarà seguir demostrant ser la millor del món en aquesta disciplina. També hi prendrà part Oriol Cardona, que arriba amb la medalla d’or sota del braç després d’aconseguir el Campionat d’Espanya de Curses Verticals a Fuente Dé (Astúries). Paula Cabrerizo, Vanesa Ortega, Íñigo Lariz i Maite Maiora -que repetirà amb la Sky- tanquen l’equip espanyol.