Més de 1.000 participants de 17 nacionalitats diferents prenien la localitat de Beasaín (Guipúscoa) per participar en la que s’ha convertit com la prova basca d’ultradistància per antonomàsia, la Ehunmilak Ultra-Trail. I un dels grans protagonistes d’aquesta edició va ser, sense dubte, en Dani Aguirre (Land Team).

El navarrès amb residència a Sant Celoni, no només va obtenir la victòria en la modalitat mitja, la  Goiherriko 2 Haoundiak de 88 quilòmetres i 6.000 metres de desnivell positiu, sinó que també va establir el rècord parant el cronòmetre en 10h09’.  Aquest triomf servirà a Aguirre per a agafar confiança en una temporada on els resultats no acabaven de ser gaire satisfactoris.

Així ens relata com va ser la seva participació:

“La sortida nocturna a Beasain va ser molt tranquil·la, on partíem com a favorits en Iokin Garai i Pedro Etxebarría, com a guanyadors de les anteriors edicions, i jo. Aviat vaig quedar-me sol al capdavant, en una primera part molt més corredora, tot pensant que en la primera pujada al Txindoki la cosa s’igualaria. Però no va ser així. A un ritme còmode, vaig anar ampliant distàncies als meus perseguidors en una nit on la boira i la humitat van ser presents. El millor record que tinc de la G2H va ser la espectacular sortida del sol tot pujant al Aizkorri, amb un mar de núvols als seus peus que creaven un espectacle digne d’admirar. Amb la victòria assegurada vaig veure la possibilitat de aconseguir el rècord de la prova i així va ser. Molt content per la victòria i a seguir progressant”.

La pròxima cita d’envergadura per Aguirre serà el proper mes d’agost a la Cormayeur-Champex-Chamonix (CCC), de 98km i 5.600m de desnivell positiu, dins el marc de l’ultratrail més famós del món, la Ultra-Trail du MontBlanc®.

En quant a la prova reina, la Ehunmilak Ultra-Trail, destacarem la quarta posició femenina de Núria Bermúdez (Les Franqueses), que va aconseguir completar els 168 quilòmetres de recorregut en 39h06’.

Foto portada: (c) Goierri Telebista