Ragna Debats i Lluís Ruiz guanyen una gèlida Llanera Trail

Ambdós s'imposen a la marató sense oposició. Llorenç Esteve i Lorena Cubillas guanyen la mitja marató, mentre que Raul Cruz i Marta Romero ho fan a la 14k. La cursa sabadellenca ha reunit prop de 900 corredors en una jornada marcada pel fred

805

La vuitena edició de La Llanera Trail quedarà marcada pel fred hivernal que han patit els prop de 900 corredors que hi han pres part. Temperatures que, a primera hora del matí, han baixat fins als tres graus negatius, tot i que l’ambient assolellat s’ha acabat imposant amb una sensació tèrmica més que agradable. Amb tot, Sabadell ha pogut viure una nova festa de l’esport a la seva ciutat.

L’esdeveniment s’ha disputat entre els termes municipals de Sabadell, Castellar del Vallès i Sentmenat en un entorn que sorprèn pel seu ric patrimoni natural i històric: boscos frondosos, corriols amagats, fonts, masies i ermites romàniques.

L’organització ha consolidat el programa de curses de l’edició passada, amb la disputa de la marató -la primera del calendari català-, la mitja marató i una cursa de 13 quilòmetres per a donar cabuda a tots els amants de les curses per muntanya. Amb la finalitat de seguir donant a conèixer els camins i corriols del rodal sabadellenc, s’ha incorporat alguna novetat en els traçats respecte l’any passat, amb bona acceptació per part dels participants.

Enguany, els primers corredors locals en arribar en cada una de les modalitats han rebut un reconeixement: el Premi ‘Piju’, com a homenatge al corredor que l’any passat va perdre la vida. En aquest cas, el guardó ha estat per a Albert Soler i Laia González, de la cursa de 14 km; Llorenç Esteve, vigent campió de la mitja marató, i Georgina Rosselló; i per a Jordi Gispert i Noelia González de la marató.

Ragna Debats i Lluís Ruiz, incontestables vencedors de la Marató

Ragna Debats ha estat la gran dominadora de la cursa femenina amb un temps de 4 hores, 4 minuts i 12 segons. La catalano-holandesa ha fet valer la seva condició de favorita amb un còmode triomf i res han pogut fer les seves rivals. Mònica Pena ha entrat en segona posició en 4h 50’47”, mentre que poc després tancaria el podi femení Maria Santamaría amb 4h 54’19”.

En homes, tampoc hi ha hagut emoció. Lluís Ruiz ha marxat sol al capdavant pràcticament durant tota la cursa, mantenint un marge d’uns deu minuts respecte Gerard Morales. Sense oposició, Ruiz ha creuat la línia d’arribada en 3 hores, 28 minuts i 4 segons, mentre que Blacky Morales ho feia 12 minuts després en segona posició. Completaria el podi masculí Victor Vinyals amb 3h 47’58”.

La Mitja Marató, que comptava amb un recorregut de 21 km i 390 metres de desnivell positiu, ha estat força disputada, on els tres primers classificats han creuat l’arribada en poc més d’un minut de diferència. Llorenç Esteve (guanyador de la marató en l’edició passada) s’ha emportat la victòria amb un temps de 1h 23’59”, per davant d’ Adrián Martín (1h 24’57”) i Jaume González, tercer amb 1h 25’16”.

Menys ajustada ha estat la classificació femenina, on Lorena Cubillas amb 1h 42’30” s’ha penjat els llorers de la victòria. Katherine Jane Chaplin, amb 1h 47’22”, i Manu Vilaseca (guanyadora de la marató en 2021) amb 1h 48’06” han completat el podi.

El programa s’ha tancat amb la cursa més curta de 14km i 240m de desnivell positiu. Una cursa força ràpida, on el podi masculí ha tornat ha baixar de l’hora. Raúl Cruz (52’40”) i Marta Romero (1h 05’57”) han estat els vencedors. Albert Soler (53’57”) i Bernat Comas (57’06”) en homes i Mireia Suñé (1h 09’29”) i Laia González (1h 09’50”) en dones han completat el podi.

Podeu consultar totes les classificacions en aquest enllaç.

Text: Albert Torrent. Fotos: La Llanera Trail