L’actualitat del cap de setmana: 21-22/01/2023

473

Aquesta setmana han participat un total de 1.329 corredors, repartits entre 2 curses per muntanya, dels quals 905 van ser homes i 324 dones. La prova amb més participació va ser la Llanera Trail de Sabadell amb 888 corredors. La Crematorrons de Torrella de Montgrí es va ajornar per la previsió de fortes ventades i es trasllada al 12 de febrer.

Una gèlida Llanera Trail omple el rodal de Sabadell de corredors

La vuitena edició de La Llanera Trail quedarà marcada pel fred hivernal que van patir els prop de 900 corredors que hi van prendre part.

Enguany, els primers corredors locals en arribar en cada una de les modalitats han rebut un reconeixement: el Premi ‘Piju’, com a homenatge al corredor que l’any passat va perdre la vida. En aquest cas, el guardó ha estat per a Albert Soler i Laia González, de la cursa de 14 km; Llorenç Esteve, vigent campió de la mitja marató, i Georgina Rosselló; i per a Jordi Gispert i Noelia González de la marató.

Ragna Debats ha estat la gran dominadora de la marató femenina i res van poder fer les seves rivals Mònica Pena i Maria Santamaría. En homes, tampoc va haver emoció. Lluís Ruiz es va imposar amb autoritat davant Gerard Morales i Victor Vinyals.

Llorenç Esteve i Lorena Cubillas van ser els guanyadors de la mitja marató, mentre que Raul Cruz i Marta Romero alçaven els llorers de la 14k.

Llegeix la notícia sencera

El vent, el fred i la neu, protagonistes de la segona prova d’esquí de muntanya a Andorra

Les dures condicions de meteo van endurir les condicions de les proves, obligant inclús a  l’organització a modificar els seus traçats.

Dissabte es va córrer la prova individual, amb victòries de Thibault Anselmet, Axelle Gachet-Mollaret amb un bronze per a l’andalusa Ana Alonso, mentre que la duresa de la cursa deixava fora de concurs a Marta García i Maria Costa. En categoria masculina, Oriol Cardona seria el millor dels nostres amb una 17a posició.

Diumenge es disputaria la prova vertical, retallada pel fort vent, amb victòries de Remi Bonnet i Axelle Gachet-Mollaret, Marta Garcia seria 16a i Maria Costa 26a. Per la seva banda, Oriol Cardona es colaria en el TOP10.

En la prova Open, Victòria per a Claudia Tremps i el francès Gabin Ageron. Martí Lázaro va ser tercer.

Laia Sellés, or al Festival Olímpic de la Joventut

L’Esquí de Muntanya català torna a estar d’enhorabona. La cerdana Laia Sellés es penja la medalla d’or al Festival Olímpic Europeu de la Joventut.

Aquest esdeveniment es disputa a la zona del Friül, situada entre Austria, Eslovènia i Itàlia. La competició se centra en disciplines hivernals on s’ha inclós l’Esquí de Muntanya.

Sellés segueix el camí encetat per Maria Costa i es penja un or en una competició europea sub18, demostrant l’alt nivell dels esquiadors i esquiadores catalans en les proves esprint.

Pel proper cap de setmana està prevista la celebració de 7 curses arreu de la geografia catalana: