La Olympus Marathon ha coronat a Zaid Ait Malek i Elisa Desco, amb rècord inclòs, com a vencedors de la setena cursa puntuable per a les Skyrunner® World Series. Ragna Debats, segona, i Pere Aurell amb un merescut bronze, brillen en l’Olimp dels Déus.

Ragna Debats manifestava en la prèvia: “El Mont Olimp és una muntanya imponent que transmet força i energia positiva per a mi”. I així ha estat, sobretot durant la primera meitat de cursa, on el ritme de Debats davant Elisa Desco i Anne-Lise Rousset presagiava una còmoda victòria. Però el descens a Litochoro és molt llarg, massa llarg si davant tens a l’italiana Elisa Desco, que està en un estat de forma impressionant. La lluita ha estat aferrissada fins al final. Desco s’imposava trencant el rècord establert per la pròpia Ragna Debats en 2017, rebaixant-lo quatre minuts més fins les 5 hores, 14 minuts i 18 segons. Debats creuaria la linia d’arribada a tant sols un minut de Desco i rebaixant el seu propi rècord, però no el suficient per guanyar avui.

Aquesta victòria afiança a l’italiana en el lideratge de les Skyrunner® World Series, mentre que Ragna Debats es col·loca en segona posició després de set proves disputades.

En homes, la cursa ha estat molt més disputada. Si bé en l’ascens al Tro de Zeus s’intercanviarien les posicions un grup format per Danilo Brambilla, Marc Pinsach i Dimitrios Seletis, liderats per Zait Ait Malek i Kiril Nikolov. Just coronat el punt més alt de l’itinerari i sota l’atenta mirada de l’imponent cim, el bulgar Nikolov prendria una lleugera distància de quatre minuts sobre Pinsach i cinc sobre Malek. Seria l’hora dels descender i aquí en Zaid Ait Malek és un especialista.

Podi de luxe en l’Olympus Marathon 2019

Dit i fet. L’hispano-marroquí realitzaria una autèntica exhibició amb un descens vertiginós cap a Litochoro i s’enduria el triomf en 4 hores, 31 minuts i 47 segons. Tot i la qualitat mostrada durant el recorregut, el bulgar Kiril Nikolov es conformaria amb la segona posició, a tant sols un minut de Zaid. Finalment, Marc Pinsach es faria amb la sisena posició després de buidar-se literalment en el tram de baixada.

Menció especial per a Pere Aurell, que obtindria una molt ben lluitada tercera posició. Tot i no ocupar les primeres posicions en l’inici, el corredor català ha realitzat una cursa de menys a més i també demostraria el perquè és un dels millors descender del món.

Classificació Olympus Marathon: 1. Zaid Ait Malek (4:31:47), 2. Kiril Nikolov (4:33:01), 3. Pere Aurell (4:32:54); 1. Elisa Desco (5:14:18), 2. Ragna Debats (5:15:53), 3. Anne-Lise Rousset (5:20:04)

Albert Herrero, vencedor de l’Ultra

El corredor lleidatà Albert Herrero s’ha endut el triomf en la modalitat Ultra, de 70km i un desnivell positiu de 5.500m en un temps de 10 hores, 48 minuts i 36 segons. La resta del podi se l’ha adjudicat l’atleta local Koukoulis Evangelos (11:14:34) i Frenklakh Yakov (11:26:53).

Foto portada © Albert Jorquera / Skyrunning