Tres dels dels millors corredors de casa nostra, com Ragna Debats, Pere Aurell i Marc Pinsach, participaran a la prova grega plena d’història i misticisme.

Aquest dissabte, 29 de juny, més de 700 corredors de 36 països seguiran els passos dels antics olímpics en la setena cursa del circuit mundial Migu Run Skyrunner® World Series d’aquest 2019.

El recorregut històric de l’Olympus Marathon (43,8km D+3200m) ressegueix la peregrinació dels antics grecs a la muntanya més alta de Grècia, el mont Olimp, per venerar a Zeus. La cursa, de 43,8km i un desnivell positiu de 3.200m, comença a la ciutat arqueològica de Dion, seu dels antics Jocs Olímpics, i acaba a Litochoro tot passant per sota el majestuós cim del Tro de Zeus, arribant fins als 2.600m d’alçada.

Entre els principals favorits a la victòria destaquem als atletes locals Dimitrios Theodorakakos i Dimitrios Seletis. Ambdós corredors van copsar el podi l’edició passada i esperen tornar a repetir la gesta. Davant hi haurà corredors de nivell com Zaid Ait Malek, que va tancar el TOP5 en l’espectacular Livigno Skymarathon de fa dues setmanes, i els catalans Marc Pinsach i Pere Aurell. Si el genoll li permet, pot ser un recorregut ideal per a un Aurell que domina a la perfecció la tècnica en descens.

Els que no estaran a la linia de sortida seran els tres primers classificats de les Skyrunner World Series. Mentre que Oriol Cardona s’ha decantat per participar a la Marathon du Montblanc, el japonès Ruy Ueda i el francès Thibaut Garrivier també seran baixa.

La que si estarà és Ragna Debats, que ostenta l’actual rècord de la prova establert l’any 2017 en 5 hores, 18 minuts i 20 segons. Tot i el seu abandó en el passat Mundial de Trail de l’IAAF, l’holandesa-catalana arriba amb moltes ganes després de guanyar dues proves de nivell com Marathon des Sables i Transvulcania.

“Aquesta cursa em dóna un sentiment i energia diferent que no experimento en altres curses. Crec que és una muntanya molt especial amb un sentiment màgic i místic. És una muntanya imponent que transmet força i energia positiva per a mi”. 

Les seves rivals no li posaran les coses fàcils. Com l’italiana Elisa Desco, que sembla haver recuperat el temps perdut després de complir la sanció per dopatge i ara mateix es sitúa com a líder de la Copa del món. Altres corredores ha tenir en compte seran la francesa Anne-Lise Rousset, la britànica Katie Kaars o les espanyoles Sandra Sevillano, Mayi Mujica i Paloma Lobera.

Foto: © Ian Corless / Skyrunning