El Marathon du Mont-Blanc (42km/D+2.780m) 2019 arriba com la segona cursa de la temporada de les Golden Trail World Series, després de Zegama Aizkorri. La prova complirà la seva 17a edició i lluirà un bon grapat de corredors de l’elit de l’skyrunning mundial.

Sota l’atenta mirada del massís del Montblanc, més de 2.700 corredors prendran la sortida diumenge a Chamonix en una cursa força ràpida, sobretot en la primera meitat, que recorrerà tota la vall de Chamonix i acabarà en ascens a Planpraz, a 2.016m d’alçada. El propi Kilian Jornet compta amb 5 victòries i ostenta l’actual rècord de la prova, amb un estratosfèric temps de 3 hores, 30 minuts i 41 segons aconseguit en 2013 en aquell recordat duel amb Marco de Gasperi.

Entre els corredors més destacats trobarem noms com Marc Lauenstein, Stian Angermund-Vik, Rémi Bonnet, Bartlomiej Przedwojewski, Petter Engdahl i Aritz Egea. Entre els nostres destaquem a Jan Margarit, que arriba a la cita després de ser segon a la Olla de Núria, i sobretot a Oriol Cardona. El corredor banyolí està realizant una temporada espectacular i arriba a la cita com actual líder de les Skyrunner World Series i ferm candidat al podi masculí.

Qui no estarà és Kilian Jornet que, després de guanyar a Zegama, es jugarà les seves opcions en la competició a Sierre Zinal (Suïssa) i Pikes Peak (EUA), el proper mes d’agost.

En dones, també es preveu una cursa molt disputada al capdavant. La noruega Eli-Anne Dvergsdal va mostrar les seves credencials al guanyar a Zegama i voldrà tornar a repetir la gesta amb corredores de la talla de Ruth Croft, Ida Nilsson, Megan Kimmel, Stevie Kremer i Azara García. La catalana Eli Gordón, que ja va aconseguir el bronze en l’edició passada, també estarà a la linia de sortida. Sembla estar recuperada de les lesions que l’han apartat de l’alta competició, tal i com va demostrar a la passada Clàssica Olla de Núria amb una segona posició.

Al programa de l’esdeveniment s’hi sumarà la disputa de l’ultratrail, de 91km i 6.220m de desnivell positiu, que partirà el divendres. El KM Vertical i la cursa de 23 quilòmetres posaran l’emoció de la jornada de dissabte.

Foto portada © Albert Torrent / Ultres Catalunya

Calendari Marató Catalunya 2019